Diyarbakır Huzurevleri'nde minibüsü ateşe veren PKK'liler kameralara takıldı

Diyarbakır Huzurevleri'nde minibüsü ateşe veren PKK'liler kameralara takıldı

Diyarbakır'da bir minibüsü ateşe vererek örgüt lehine slogan atan PKK'liler, bölgeden uzaklaştıkları esnada cep telefonu kameralarına takıldılar.

Diyarbakır'da siyah giyimli PKK'li olduğu tahmin edilen bir grup, dün akşam saatlerinde merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Dr. Sıdkı Göral Caddesi Mekke Camii önünde bir yolcu minibüsünü ateşe vermişti.

Polis karakoluna da yakın bir bölgede gerçekleşen saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı. Çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülerde PKK'li grubun, örgüt lehine slogan atarak ellerindeki molotofları minibüse attıkları görülüyor.

Korkulu anlar yaşayan çevredeki bazı çocuklu ailelerin hızla bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları görülürken, bazı kadınların da çığlıklar attığı duyuluyor.

Minibüsü ateşe veren PKK'lilerin daha sonra havai fişek patlattığı ancak havai fişeklerin evlere yakın patlaması nedeniyle büyük bir tehlikenin atlatıldığı görülüyor.

Görgü tanıkları, olayın ardından gruptan silahlı olduğu belirtilen 3 kişinin faklı bir güzergahtan olay yerinden kaçtığını belirtirken diğer saldırganların ise bölgeden uzaklaştıkları anların cep telofonu kamerasıyla kayda alındığını belirttiler.

Görüntülerde siyah giyimli PKK'lilerden birinin uzaklaştıkları esnada çevredeki bir kişi veya kişilere eliyle sus işareti yaptığı da görülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler