Diyarbakır İl Müftüsü Karabayır'dan "Beraat Kandili" mesajı

Diyarbakır İl Müftüsü Karabayır'dan "Beraat Kandili" mesajı

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, yarın tüm dünyada ihya edilecek olan Beraat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ellerin semaya açıldığı ve günahlardan tamamen arınma imkânının olduğu Beraat Gecesinin, Müslümanlar için bir fırsat olduğunu belirten Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, yayımladığı mesajda, böyle kıymetli gecelerin sunduğu fırsatları kaçırmamamız gerektiğine dikkat çekti.

Karabayır Beraat Gecesi münasebetiyle yayımladığı mesajda, insanlığın son zamanlarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek, evlerimize kapandığımız bu günlerde Beraat Gecesi gibi kıymetli zamanları dualarla ve bol bol ibadetle geçirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

"Allah Teâla bazı mekanlara ve zamanlara kudsiyet atfetmiştir"

Karabayır yayımladığı mesajda, "Allah-u Teâla, Kâbe gibi bazı mekânlara kudsiyet atfettiği gibi bazı zaman dilimlerine de kudsiyet atfederek zamanın ve mekânın değerini yükseltmiştir. Mübarek üç aylar ve bu aylar içerisinde bulunan mübarek geceler gibi. Bu, Allah'ın hassaten kullarına verdiği değerin büyük bir göstergesidir. Bize böyle büyük bir değer verilmişken ve büyük fırsatlar sunulmuşken, bu kıymetli zaman dilimlerini nasıl anlamalı ve nasıl değerlendirmeliyiz? Malumunuzdur ki ömrümüz sadece bu dünya hayatıyla sınırlı değil, bizi bekleyen büyük bir güne (ahiret) hazırlanmak ve kısa bir ömürde sonsuz bir hayatı kazanmak üzere bu dünyaya gönderildik.  Ancak bu dünya hayatında kendi halimize bırakılmayıp birtakım imtihanlara tabi tutulmaktayız. Şu anda insanlık büyük bir imtihanla karşı karşıya bulunmakta ve acizliğinin hiç bu kadar farkına varmadığı sıkıntılı bir süreçten geçmektedir." ifadelerini kullandı.

"Aslında bu günleri iç alemimize yönelmeye bir fırsat olarak görmeliyiz"

Mesajın devamında, "Böylesi sıkıntının yoğun olduğu ve evlerimize kapandığımız bir zamanda bu günlerden nasıl istifade edebiliriz sorusunu herkes kendisine sormalıdır. Aslında bu günleri iç alemimize yönelmeye bir fırsat olarak görmeliyiz. İç alemimize yönelmekten kasıt Rabbimize yönelip ruhumuzu arındıracak ibadetlerde bulunmak, geçmiş günahlara pişmanlık duyup tövbe ve istiğfar etmek, bu günleri manevi anlamda yeni sayfalar açmakla değerlendirmektir. Bütün acizliğimizle O'na yönelmeli, hayatımızda ihmal ettiğimiz ne varsa yeniden kazanmak için çabalamalıyız. Şairin dediği gibi "Affa layık olmasak da" gidecek başka kapımız yok. O'nun rahmetine sığınmaktan başka çaremiz yok. O (c.c), sonsuz merhametiyle kendisine yönelenleri affedeceğini ve kendisinden ümit kesmememiz gerektiğini bize emir buyurmaktadır. İnşallah bizi affedecektir ve bu sıkıntıları bizden giderecektir. Çünkü Allah katında en makbul şefaatçi, insanın acziyetini bilip ona yönelmesidir." ifadelerine yer verildi.

"Bu zor dönemlerde acizliğimizi bilerek dualarda birleşmeliyiz"

Karabayır, "Dua etmeliyiz, duamız insanlık adına insanlığın uyanışına ve kurtuluşuna vesile olacak dualar olmalıdır. Bu musibet ve sıkıntı, insanların dünya hayatını tehdit etmektedir. Yalnız daha büyük musibet ve sıkıntı, insanın ebedi hayatının musibete uğraması, insanın gaflete dalarak asıl vazifesini bu dünya hayatında terk etmesidir. Bu zor dönemlerde acizliğimizi bilerek yapacağımız dualar birleşirse inşallah makbul dualardan olur. Çünkü biliyoruz ki duaların da makbul olduğu zamanlar vardır ve öyle inanıyoruz ki dualarımız Rabbimizin merhametiyle karşılık bulacaktır. İbadetlerimizi çoğaltmalıyız. İmkânlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yardım etmeliyiz, belki de yapacağımız yardımlar, Allah katında en kıymetli amelimiz sayılacak ve dualarımızın kabul olmasına vesile olacaktır." dedi.

Karabayır Beraat Gecesi için yayımladığı mesajın sonunda, "Son olarak bu mübarek gün ve gecelerde yapacağımız bütün amellerimiz ve ibadetlerimizin Allah katında karşılık bulmasını, tövbe ve dualarımızın hassaten Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve bütün Peygamberlerin (Aleyhisselam) yaptığı her bir dua gibi Allah katında makbul olmasını dilerim. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandilinizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan temenni ederim." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler