Diyarbakır ITB Berlin Turizm Fuarında

Diyarbakır ITB Berlin Turizm Fuarında

Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarı'na Diyarbakır 2. kez katılacak.

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın tanıtılması ve turizmde rekabet gücünün artması açısından bu fuara katılmayı önemli fırsat olarak değerlendiren Diyarbakır Valisi Mustafa Kıraç, Diyarbakır’ın, kültürel mirasının korunması ve turizm altyapısının geliştirilmesinde önemli bir yol kat ettiğini belirtti.

 

Kıraç, “Turizm altyapısının geliştirilmesine paralel olarak Diyarbakır’ın bütün değerleriyle tanıtımı büyük önem arz etmektedir. Diyarbakır’ın en iyi şekilde tanıtımı adına Valiliğimizce oluşturulan yol haritasıyla yurtiçinde ve yurtdışında önemli turizm fuar ve organizasyonlarına katılım planlanmıştır. Kültür turizmine ilgi duyan ve ülkemizi en çok ziyaret eden ülke vatandaşlarından olan Alman turistlerin, bundan sonraki yıllarda ilimizi daha fazla sayıda ziyaret etmeleri için gerekli tanıtım çalışmaları yapılacak. Bu çerçevede Kültür ve İnanç Turizminde büyük potansiyeli olan Diyarbakır’ı Alman turizmi başta olmak üzere Dünya Turizm Piyasasına en iyi şekilde sunmanın çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

 

“Geçtiğimiz yıl turist ziyaretçi sayılarında ciddi artışlar yaşandı”

Son  altı ayda yurtiçi ve yurtdışında birçok büyük turizm organizasyonunda Diyarbakır’ın güçlü bir şekilde katılım sağlayarak yer aldığını vurgulayan Vali Kıraç, Diyarbakır’ın bu tanıtım çalışmaları sayesinde geçtiğimiz yıl turist ziyaretçi sayılarında ciddi artışlar yaşandığını ve çalışmaların hızla devam ederek çok kısa sürede şehrin bu potansiyelinin ve güzelliklerinin turizme kazandırılması ve en doğru şekilde tanıtımı sağlanacağını belirtti.

 

“Seyahat zamanlarının kısalmasında önemli katkılar sağlanacak “

Berlin’de düzenlenecek olan fuara Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşları ve Seyahat Acentelerinin yetkililerinin de katılacağını ifade eden Vali Kıraç, “Yapılan görüşmelerde, 2015 yılında hizmete açılacak Uluslararası havalimanının yurt dışından doğrudan uçuş imkânı oluşturacağı ve seyahat zamanlarının kısalmasında önemli katkılar sağlayacağı vurgulanacak. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla ilimizin tüm dinamiklerinin turizm kapasitesini arttırma noktasında önemli işbirliği faaliyetleri yürüttüğü yapılan görüşmelerde vurgulanacak. Ayrıca fuarda ilimizin Hilar, Çayönü, Körtik Tepe gibi önemli arkeolojik merkezlerinin de tanıtımı yapılarak ziyaretçilere anlatılacaktır.” bilgisini paylaştı.

 

Diyarbakır’ın  tanıtımı adına tüm yapılacak olan çalışmalar arasında, fuarda Diyarbakır’ın tanıtımının her yönüyle sağlanması adına Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan ve basılan beş farklı dilde gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar, “Uygarlığın Diyarbakır’daki İlk Adımları Körtik Tepe” kitabı, tanıtım filmi gibi tanıtım materyallerinin stantta gelen ziyaretçilere dağıtılacağı belirtildi. (Ali Gültekin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler