Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çermik ve Çüngüş'ü Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çermik ve Çüngüş'ü Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çüngüş ve Çermik ilçelerini ziyaret ederek görevlerine yeni atanan kaymakamlara hayırlı olsun dedi.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak; yeni göreve atanan Çüngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel ile Çermik kaymakamı Mimar Sinan Batmaz'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dedi ve ilçelerdeki çalışmalar hakkında ilçe kaymakamlarından brifing aldı.

 

İlk olarak Çüngüş Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel'i makamında ziyaret eden Vali Toprak, yeni görev yerinde başarılar dileyerek Çüngüş ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı.

 

Daha sonra vatandaşlarla sohbet eden Vali Toprak Atatürk İlköğretim Okulunu ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere eğitim ve öğretimin önemli olduğunu belirtti.

 

Atatürk İlköğretim okulundan ayrıldıktan sonra Vali Toprak esnafı ziyaret ederek ilçede üretimi ve satımı gerçekleşen meyve ve sebzeleri inceledi. Esnafla sohbet eden Vali Toprak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Lice ve Çüngüş ilçelerindeki çilek üretimi hakkında yetkililerden bilgi alarak "İklim şartları nedeniyle ilçelerimizde üretimi gerçekleştirilemeyen çilek ve badem gibi ürünlerinin ilimizdeki tarım faaliyetlerine kazandırılması çok önemli. Bunun için yürütülen projelerle tarım sektöründe ilerleme kaydediyoruz ve kaydetmeye de devam edeceğiz" dedi.

 

Vali Toprak, daha sonra Çüngüş ilçesinde bulunan tarihi hamamda incelemelerde bulundu ve ardından Çüngüş ilçesinden ayrıldı.

 

Çüngüş ilçesinden ayrıldıktan sonra Çermik ilçesini ziyaret eden Vali Toprak, Çermik kaymakamlığını ziyaret etti. Çermik kaymakamı Mimar Sinan Batmaz tarafından karşılanan Vali Toprak yeni Hükümet Konağının inşaat alanına geçerek inşaat alanında incelemelerde bulundu. 820 metrekarelik alanda 4200 metrekare kapalı alan ve 6 katlı olarak inşa edilen yeni Hükümet Konağı hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Vali Toprak inşaatın belirtilen tarih olan 2013 yılı Ekim Ayı sonuna kadar tamamlanması konusunda yetkililere talimat verdi.

 

Yeni Hükümet Konağının inşaat alanındaki incelemelerinden sonra Vali Toprak yeni göreve atanan Çermik kaymakamı Mimar Sinan Batmaz'ı makamında ziyaret ederek yeni görev yerinde başarılar diledi ve Çermik ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. (Osman İçli-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.