Diyarbakır'da halk arasında oluşan rehavet Coronavirus vakalarında artışa neden oldu

Diyarbakır'da halk arasında oluşan rehavet Coronavirus vakalarında artışa neden oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller arasında gösterdiği Diyarbakır'da, "ikinci dalga" endişesi yaşanıyor.

​11 Mart'ta başlayan pandemi sürecinde vaka sayısının azlığıyla gündeme gelen Diyarbakır'da, normalleşme süreci ile birlikte Coronavirus tanısı konulan hasta sayısı her geçen gün arttı.

Diyarbakır genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda istenilen düzeye ulaşılamadığından dolayı İl Hıfzıssıhha Kurulunca, 10 Haziran Çarşamba gününden itibaren sokağa maskesiz çıkmak yasaklanmıştı.

İkinci dalga endişesi yaşanan kentte, iki pandemi hastanesinde klinik sayıları artırıldı. İlçelerden gelen vakalarla birlikte yatak kapasitelerinin dolduğu hastanelerde, yeni tanı konulanlar evlerinde izole ediliyor.

Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte kent merkezi ile ilçelerdeki bazı mahalle ve köyler karantina altına alındı.

​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Coronavirus vaka sayılarındaki artışa dikkat çektiği illerden biri olan Diyarbakır'da, vatandaşların sosyal mesafe ve maske kullanımına özen göstermediği görülüyor.

Coronavirus'ün (Covid-19) günlük raporunu açıklarken Diyarbakır'da vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Bakan Koca, vatandaşları salgına karşı tedbirli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Tedbire ihtiyaç var: Günlük yeni hasta sayımız binin sınırında. Bu sayının altına inmek için 33 gün süren bir çabamız olmuştu. Yeni hasta sayılarının artış eğiliminde olduğu iller: Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Konya. 36 ilimizde ise 3 gündür yeni ağır hastamız olmadı” ifadelerine yer verdi.

İLKHA


Diyarbakır'da halk arasında oluşan rehavet Coronavirus vakalarında artışa neden oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler