Diyarbakır'da "Medya Mevlid Buluşması" etkinliği 20 Nisan'da yapılacak

Diyarbakır'da "Medya Mevlid Buluşması" etkinliği 20 Nisan'da yapılacak

​Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da Coronavirus tedbirleri kapsamında, "Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed" temalı "Medya Mevlid Buluşması" etkinliği düzenleyeceğini açıkladı.

Peygamber Sevdalıları tarafından her yıl meydanlarda yapılan ve yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Hazreti Peygamberi Tanıma ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri bu yıl Coronavirus (Covid-19) nedeniyle Rehber TV üzerinden gerçekleştirileceğini duyurdu.

Düzenlenecek etkinlikle ilgili Skype aracılığıyla İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, bir hafadır "Medya Mevlid Buluşması" programları düzenlediklerini söyledi.

Oğraş, Diyarbakır'da Medya Mevlid Buluşmasının ise 20 Nisan Pazartesi günü saat 21.00'de gerçekleştirileceğini ve Rehber TV'den yayınlanacağı bilgisini verdi.  

Oğraş, "Önceki yıllarda yaptığımız kitlesel etkinliklerimiz Covid-19 pandemi nedeniyle bu yıl medya üzerinden aynı şekilde, aynı heyecanla, aynı program formatıyla devam ediyoruz. Malumunuz tebliğ, davet, irşat hiçbir zaman durmaz ve yerinde sabit değildir. Dolayısıyla bir Müslüman olarak her şeyden önce bizim de bu irşadımızı, tebliğimizi Hazreti Muhammed'en (Aleyhi Salâtu Vesselam) aldığımız mirasla her nerede bulunursak bulunalım, hangi imkanlara hangi şartlara olursak olalım en güzel bir şekilde bunun hakkını vermeye çalışacağız. İnşallah Diyarbakır'da en güzel bir şekilde Medya üzerinden tüm halkımıza ulaştırmaya çalışacağız." dedi.

"Bu yılki temamız 'Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed’ teması olacak"

Diyarbakırlıların her yıl mevlid etkinliğini dört gözle beklediğine dikkat çeken Oğraş, şöyle konuştu:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bu işin öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz. Hazreti Muhammed'in hayatını anlamak ve sünnetini yaşamak adına bu yıl ki temamızın da toplumun içinde bulunduğu ailevi buhranlardan kurtulmanın bir nedeni olarak da 'Örnek Aile Rehberi Hazreti Muhammed’ teması olacaktır. Bizim için kurtuluş reçetesi olan Hazreti Muhammed'dir. (Aleyhi Salâtu Vesselam) Bu manda O'nu anlamak, sünnetini yaşamak, O'nunla hemhal olmak, gündemimizi onunla buluşturmak ve onun izinden gitmeyi bir hedef olarak koymuşuz ve bu hedefimizi gerçekleştirmek için şartlar ve koşullar ne olursa olsun halkımıza O'nu ifade etmeye açıklamaya çalışacağız. İnşallah pazartesi günüde Medya Mevlid etkinliğimiz Diyarbakır eksenli olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler