Diyarbakır'da "Uyum Biz Bize Sohbetler" etkinliğinin 14'üncüsü düzenlendi

Diyarbakır'da "Uyum Biz Bize Sohbetler" etkinliğinin 14'üncüsü düzenlendi

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle "Uyum Biz Bize Sohbetler" etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen programda, Suriyeliler başta olmak üzere, çeşitli sebeplerden dolayı ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınmak zorunda kalanlara ev sahipliği yapan Türkiye toplumunun sosyal uyumuna yönelik konular ele alındı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi yaptığı konuşmada, dünya üzerindeki kitlesel göçün önemli bir insanlık sorunu olduğunu belirterek, bu soruna uluslararası toplumun birlikte çözüm araması gerektiğini söyledi.

"Hiç kimse bu dünya üzerinde vatansız kalmasın"

Göçle gelenlerin uyum sorunu için devletin ilgili kurumlarının bu konuda çalışmalar yürüttüğüne dikkat çeken Beşikçi, "Göçmenlerimiz inşallah bir an önce kendi vatanlarına dönme imkanına kavuşurlar. Türkiye olarak bunu için çaba gösteriyoruz. Bütün amacımız budur. İnşallah hiç kimse bu dünya üzerinde vatansız kalmasın, vatansız kalmış olanlara karşı da herkes kurması gereken empatiyi, göstermesi gereken saygıyı ve sevgiyi dünya üzerinde göstersin." dedi.

"Suriyeli kardeşlerimizin kendi istekleri ile geri dönebilmeleri için her türlü imkânı seferber etmiş durumdayız"

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, Suriyelilerle ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltmek için özel çaba harcadıklarını belirtti.

Kadıoğlu, Suriye'de kalıcı istikrar ve normalleşmenin tesisinde gönüllü geri dönüşleri çok önemsediklerini kaydederek, Suriyelilerin kendi istekleri ile geri dönebilmeleri için her türlü imkânı seferber ettiklerini söyledi.

Kadıoğlu, "Türkiye, 192 farklı milletten göçle gelen 5 milyona yakın insana ev sahipliği yapıyor. Kamuoyunda olumsuz algı oluşmaması için bu tür programlara önem veriyoruz. Basından ve sosyal medyadan destek alarak Suriyeli kardeşlerimizle ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltme üzerine özel çaba harcıyoruz. Biliyoruz ki insan bilmediğinin düşmanıdır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler