Diyarbakır'ın Dicle İlçesinde, Piran Hak-Der Açıldı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesinde, Piran Hak-Der Açıldı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesinde Piran Hak-Der Açıldı. Katılımın yoğun olduğu yemekli açılışta Doğruhaber Gazetesi yazarı Sait Şahin bir konuşma yaptı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Kısa Adı Piran Hak-Der olan "Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" açıldı. 27 Mayıs mahallesinde bulunan dernek binasında düzenlenen açılışa Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Ardından Doğruhaber Gazetesi yazarı Said Şahin bir konuşma yaptı.
 

Asıl Bayram, Kitabımızın Sağ Elden Verildiği Gündür
Konuşmasına bayramlaşmayla başlayan Said Şahin şöyle devam etti: "Ramazan bayramında bulunduğumuz için Allah bayramı hepimize hayırlı kılsın. Ailemize, akrabalarımıza, tüm İslam âlemine hayırlı kılsın. Rabbim inşallah dünya ahiret bayram kılsın bizlere ve asıl bayramın da ahirette olduğunu bizlere idrak ettirsin. Asıl bayramın bizlerin kitabının sağ elimizden verildiğinde olduğunu, yani kurtuluşu garantilediğimiz, Allah'ın kitabı sağ elinden vermek suretiyle ebedi saadete ulaştığı, asil bayram ve sevincin bu gün olduğunu bizlere idrak ettirsin. O günün bayramını yaşamak için bizlere bu günden amellerimizi teşvik edecek iman versin. İslam'ı yaşayacak kuvvet versin. Bilinç versin. Fani bir dünyada yaşadığımız için bu dünyanın acıları da fanidir, sevinçleri de fanidir. Yoklukları da fanidir, neşeleri de fanidir. Fani bir hayatı yaşadığımızı için bayramları da fanidir. Fani olan bu sevinçler bitecek, ölümle asıl yurdumuz ahrete gideceğiz. Mümin olanlar, rıza-i ilahi ile cenneti kazananlar asıl bayramı orada yaşacaklar. Asıl sevinci, saadeti orada yaşacaklar."

 

Bu Mekânlar Allah'ın İsmini Yüceltmek İçin Kurulmuştur
Açılan deneklerin, Allah'ın ismini yüceltmek için kurulduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür mekânlar hayrın mücadelesini vermek üzere, iyiliği emretmek, kötülükten menetmek için kurulmuştur. Ahlaksızlaşan bir topluma ahlak kazandırmak için, dinini unutan bir nesle tekrar dinini hatırlatmak için, fakirleşen bir toplumu fakirlikten kurtarıp birilerinin zulümle ellerinden aldığı Allah'ın rızıklarını onlara geri vermek için kurulmuştur. Bu mekânlar Allah'ın ismini yüceltmek için kurulmuştur. Bu kurumların bir değil, bin olması lazımdır. Zira küfrün mücadelesini verenlerin mekânları çok fazladır. İnternetleriyle, fuhuş mekânlarıyla, kafeleriyle, sinemalarıyla, oyun-eğlence yerleriyle bu toplumu Allah'ın dininden uzaklaştıracak mekânlar çok fazla. Müslümanların da medyasıyla gazetesiyle televizyon ve derneğiyle küfrün toplumu bozduğu araçlarla Müslümanların toplumu ıslah etmesi lazımdır. Bizler de bu imkânları Allah yolunda kullanıp Allah'ın kullarına yardım edersek Allah da bizlere yardım eder. Allah'u Teâlâ buyuruyor: "Eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz, Allah da sizlere yardım eder" Allah'ın yardımı bizimle beraberse imkânlar ne kadar az olsa da samimi, ihlâslı olursak elbette ki Allah da bizlere yardım eder. Bizler bu mekânları Allahın dinini yaymak, iyiliği emretmek ve kötülükten nehy etmek, insanların maddi-manevi ihtiyaçlarını karşılama için kullanmalıyız."

 

Said Şahin son olarak "Hepimiz Allah'a döneriz. Birbirimize hatırlatmamız lazım. Toplumun bilinçsiz ve inancını kaybetmiş insanları şefkate, rahmete, uyarılmaya muhtaçtır. Nasihate muhtaçtır. Onlara acımamız lazım. Allah derneğinizi mübarek kılsın. Hayırlı çalışmalara vesile kılsın. İçini doldursun. Hayırlara vesile kılsın." dedi.
 

Bu Hayırlı Kurumu Açmayı Bize Nasip Eden Allah'a Hamdolsun
Piran Hak-Der başkanı Ferhat Alparslan; Dicle ilçesinde İslami sivil toplum kuruluşu boşluğu olduğunu belirterek, "Böylesine hayırlı bir kurumu açmayı bizlere nasip eden Allah'a hamdolsun. Dicle'de İslami sivil toplum kuruluşunun olmaması büyük bir eksiklikti. Allah'u Teâlâ Müslümanlara daha hayırlı olmayı nasip etsin. İnşallah daha hayırlı işlere vesile oluruz. Müslüman halkımızın bizden beklentisi yüksektir. Derneğimiz bu beklentilere cevap verir inşallah" şeklinde konuştu.

 

Dernek üye ve gönüllüleri de derneklerinin açılmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Derneğimizin amacı; haksızlık, yozlaşma ve Hak'tan uzaklaşma ile mücadeledir. İnşallah Allah'u Teala bizleri muvaffak eder ve benzeri müesseseleri ziyadeleştirir" şeklinde konuştular. (Veysi Buran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler