DOGÜNSİFED Başkanı Özkılıç: Yüzde 1,8’lik büyüme tek kelimeyle takdire şayandır

DOGÜNSİFED Başkanı Özkılıç: Yüzde 1,8’lik büyüme tek kelimeyle takdire şayandır

​Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı A.Aziz Özkılıç, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan, 2020’nin tamamı ve dördüncü çeyrek büyüme rakamları ile Şubat ayı İhracatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkılıç yaptığı yazılı açıklamada tüm dünyayı tehdit eden Coronavirus salgınına dikkati çekerek tarihin en zorlu ekonomik sürecine rağmen Türkiye'nin büyümesini sürdürüyor olmasının her yönüyle takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyüme performansının sürdürülebilir bir niteliğe kavuşabilmesi için çok çalışılması gerektiğini aktaran Özkılıç, "Durmamalıyız ve sıkı şekilde çalışmaya devam etmeliyiz. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol bulunuyor. Bu süreçte virüs ile de mücadeleyi oldukça dikkatli bir biçimde sürdürürken ekonomik olarak da yine çok aktif olmalıyız. İş insanları olarak, işi sıkı tutmalı ve üretimimizi, yatırımlarımızı ve göstermiş olduğumuz tüm çabalarımızı daha da arttırarak ilerlememiz gerektiğine inanıyoruz. Yerimizde durmamalı sürekli üzerine koymalıyız." diye konuştu.

Başlatılan reform süreci kapsamındaki adımların yakın zamanda devreye alınmasıyla 2021 yılında yatırımların ve üretim anlamında iş insanlarının elinin güçleneceğini öngördüklerini aktaran Özkılıç, "Önümüzdeki dönemlerde, daha fazla yerli üretim ve daha fazla katma değerli ihracatla tüm dünyadaki mevcut pazarlardaki payımızı daha da artırmamız gerekiyor. Mart ayı içerisinde sayın Cumhurbaşkanının açıklayacağı reform süreci kapsamındaki adımlar bizleri daha da hareketlendireceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

"Şubat ayı ihracat rekoru hızla büyüdüğümüzün göstergesidir"

Şubat ayı ihracatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özkılıç, "Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, şubat ayında ihracatın yüzde 9,6 artışla 16 milyar 12 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Böylelikle tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamını da yakaladık. Bu gelişmeler de yine bizim Türkiye olarak doğru yolda olduğumuzu ve hızla büyüdüğümüzün göstergesidir." dedi.

Özkılıç, "Bunun sürdürülebilir olması için yatırımcılarımızın, sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın çok ciddi desteklenmesi, üretimin önünde varsa tüm engellerin kaldırılması, firmaların tam kapasiteyle çalışmalarının teşvik edilmesi olabilir. Reform süreci kapsamındaki adımların da devreye alınmasıyla 2021 yılında yatırımlar ve üretimde ülkemizin çok daha güçleneceğini öngörüyoruz." diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.