Dolandırıcılar Hindistan’daki dünyanın en büyük heykelini satılığa çıkardı!

Dolandırıcılar Hindistan’daki dünyanın en büyük heykelini satılığa çıkardı!

​Küresel bir çevrimiçi pazarda dolandırıcılar, “Acil durum! Hastaneler ve sağlık ekipmanı için gerekli olan acil para nedeniyle Birlik Heykelini satıyoruz.” açıklamasını düştü.

Küresel bir çevrimiçi pazarda reklamı görenler durumu hemen Hindistan polisine bildirdi.

Komiser Yardımcısı Nilesh Dubey, “OLX sitesi reklamı doğrulama yapmadan yayınladı. Şikayette bulunduk. Heykeli satmaya çalışmak trajik bir durum. Konuyu çok ciddiye aldık ve Kevadia Karakoluna şikayet ettik." dedi.

Sardar Vallabhbhai Patel’i temsilen yapılan heykeli satılığa çıkaranlar, Covid-19 bahanesini de kullanarak “Acil durum! Hastaneler ve sağlık ekipmanı için gerekli olan acil para nedeniyle Birlik Heykelini satıyoruz.” açıklamasını ekledi.

Polis, New York'un Özgürlük Anıtı'nın neredeyse iki katı yüksekliğindeki bir anıt olan Birlik Heykeli'nin satılığa çıkarılmasının büyük bir olay olarak görürken Coronavirus salgınının ardından ülkede siber suçların arttığına dikkat çekti.

Ekim 2018’de açılan heykelin tamamlanması 42 ay sürdü. Dünyanın en büyük heykeli ünvanına sahip olan Birlik Heykeli, 17 Mart’tan bu yana ziyaretçilere kapatılmış durumda.

430 milyon dolara mal olan heykel, israf olduğu gerekçesiyle halkın tepkisini çekmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.