Dünya İnsan Hakları Günü'nde bile insanlık katlediliyor

Dünya İnsan Hakları Günü'nde bile insanlık katlediliyor

Hukukçular Derneği Adıyaman Temsilcisi Avukat Ahmet Işık, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde bile binlerce mazlumun, insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya bulunduğunu dile getirdi.

70 yıl önce Uluslararası Toplum tarafından 10 Aralık gününün Dünya İnsan Hakları Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Hukukçular Derneği Adıyaman Temsilcisi Avukat Ahmet Işık, buna rağmen halen kıyılara vuran cesetlere rastlanıldığına, toplu katliamların yaşandığına ve zorunlu göçlerin yaşandığına vurgu yaptı.

Her avukatın insan hakları savunucusu olduğunu belirten Işık, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin ilan edilmesinin 71. Yıldönümündeyiz. 1948 yılında, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıntıları arasında uluslararası toplum tarafından özgürlük, adalet ve barış için insan onurunun ve haklarının tanındığı evrensel bir düzen kurulmasına karar verildi. Bu tarihten itibaren tam 70 yıllık bir zaman geçmiş bulunmaktadır. Bu zaman diliminde dünya çokça insan hakları ihlalleri ile karşı karşıya kaldı. Özellikle bölgemizde Suriye iç savaşıyla binlerce aile ve çocuk mağdur edildi. Ülkesinden göç etmek zorunda kalan bu insanlar yurtlarından, mallarından, ailelerinden, anne-babalarından, kardeşlerinden oldular. Çocuklar annesiz ve babasız bırakıldı. Ülkemizin ve toplumumuzun ensar, muhacir kardeşliği inancı ile bu insanlara kucak açması neticesinde acıları bir nebze de olsa son buldu." dedi.

Müslümanlara yapılan işkence ve katliamlara sessiz kalınıyor

Birçok ülkenin katliamlara sesiz kaldığını belirten Işık, "Halen kıyılara vuran çocuk cesetlerine rastlıyoruz. Birçok ülke buna seyirci kalıyor. Halen Mısır hapishanelerinde bilim adamı, öğrenci, avukat, doktor, siyasetçi, müzisyen, mühendislerin de aralarında olduğu binlerce kişi işkence ve ağır koşullar altında tutulmaktadır. Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde Müslümanlara genç, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden insanlık dışı işkenceler yapılmaktadır. Ülkemizde çeşitli terör örgütleri farklı isimler altında birçok insanı hedef alarak ve toplu katliamlar ile insanları katletmişlerdir." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da acımasızca insanların üzerine ateş açıldığını söyleyen Işık, "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde bir grup terör örgütü mensuplarınca yine insanların üzerine silahlar ile ateş açılmış, insanların hayat hakkına kast edilmiştir. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle öncelikle yaşam haklarının ihlal edilmediği, temel hak ve özgürlüklerin daha fazlasıyla güvence altına alındığı, insan ve insan onuruna saygının egemen olduğu bir dünya dileğiyle tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler