Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'la mücadelede doğru maske kullanmanın önemine dikkat çekti

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'la mücadelede doğru maske kullanmanın önemine dikkat çekti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), "Covid-19" salgının olduğu ve fiziksel mesafeyi korumanın zor olduğu alanlarda maske kullanımı hakkında güncellenmiş kılavuzlar yayımladı.

WHO tarafından yayımlanan kılavuzlarda, maske yapmak için kullanılan kumaşların kalitesi ve bunların nasıl temiz tutulacağı hakkında hükümetlere bilgiler veriliyor.

WHO yayımladığı klavuzlarda, 60 yaşın üzerindeki kişilere ve salgının geniş yayılım gösterdiği bölgelerde yaşayan kronik hastalara, özellikle fiziksel mesafeyi korumanın zor olduğu durumlarda tıbbi maske kullanma tavsiyesinde bulunuyor.

Yeni kılavuzlarda, sağlık kuruluşlarındaki klinik alanlarda çalışan tüm sağlık personellerine, Covid-19 hastalarının bulunmadığı hastane bölümlerinde bile maske takmaları tavsiye ediliyor.

WHO Genel Direktörü Tidros Adhanum Gebresos, cuma günü Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, "Hastalığın yaygın olduğu bölgelerde, Dünya Sağlık Örgütü olarak sadece Coronavirus hastalarıyla ilgilenenler için değil, sağlık tesislerinde çalışan herkes için tıbbi maske öneriyoruz." diye konuştu.

Gebresos, hükümetlerin; toplu taşıma, mağazalar veya diğer kapalı ve kalabalık ortamlar gibi sosyal mesafeyi korumanın zor olduğu yerlerde halkı maske takmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Aynı basın toplantısında konuşan WHO Yetkilisi Maria Van Kerkhove, hükümetlerin vatandaşlarını kumaştan yapılmış maskeler giymeye teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak "Geçişlerin yoğun olduğu durumlarda, sosyal mesafe ayrımı yapamayacağınız durumlarda, bir kumaş maske takmalısınız. Bu ciddiye alınması gereken bir şeydir." hatırlatmasında bulundu.

Maria Van Kerkhove, Dünya Sağlık Örgütü konferansında açıklanan özelliklerde olmayan, genişleyebilir veya gözenekli ipek kumaşlardan kaçınmak gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler