Ebu Merzuk’tan, siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı birlik çağrısı

Ebu Merzuk’tan, siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı birlik çağrısı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, Batı Şeria’da siyonist işgal rejiminin ilhak planına karşı ulusal bir direnişin programı için ciddi bir birlik kurulması için çağrıda bulundu.

Fetih hareketinin Genel Sekreteri Cibril er-Recub ile Hamas hareketinin Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin düzenlediği ortak basın açıklamasına değinen Dr. Musa Ebu Merzuk, el-Aruri’nin basın açıklamasında dediği hususların aynı zamanda Hamas hareketinin de programı olduğunu belirtti.

Ebu Merzuk, düzenlenen ortak basın açıklamasının iki hareket arasında süregelen ilişkiler ve görüşmeler neticesinde olduğunu söyledi.

Salih el-Aruri’nin kendileriyle iletişime geçip birlikte hareket etmeyi istediğini ve bunun neticesinde biri Ramallah’ta diğeri ise Gazze’de düzenlenen 2 ortak basın açıklaması yaptıklarını belirten Ebu Merzuk, Fetih hareketiyle ortak çalışmalarının silahlı direnişten vazgeçecekleri anlamına gelmediğini vurguladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi (Fetih) önce Ramallah’ta daha sonra da Gazze’de ortak basın açıklaması düzenlemişti.

Diğer yandan Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, Filistin davasını ve varlığını tehdit eden tehlikelere karşı atılacak yeni adımları belirlemek ve işbirliği yapmak üzere tüm Filistinli grupların katılacağı ulusal bir toplantı yapmayı hedeflediklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler