El Fetih Yönetimi, işgal rejimi ile arasındaki güvenlik iş birliğini sona erdirmelidir

El Fetih Yönetimi, işgal rejimi ile arasındaki güvenlik iş birliğini sona erdirmelidir

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yüzyılın Anlaşması planına karşı verilecek mücadelenin başarılı olması için üç talepte bulundu.

Hamas'ın üç isteğiyle ilgili açıklamayı hareketin sözcüsü Fevzi Berhum yaptı. Berhum bu isteklerin Filistin yönetimine yönelik olduğunu dile getirerek Hamas'ın isteklerini şu şekilde sıraladı:

Birinci olarak düşmanla güvenlik iş birliğinin derhal sona erdirilmesi gerekir. İkinci olarak güvenlik güçlerinin ve gençlerin beldeleri ve insanları korumak, toprakları ve kutsal mekanları savunmak konusunda serbest bırakılmaları gerekir. Üçüncü olarak da Gazze'ye yönelik cezaların kaldırılması gerekir.

Berhum, Yüzyılın Anlaşması planını Filistin halkına karşı yeni bir nekbe (büyük felaket) ve ABD ile Siyonist terör çetesinin Filistin'e yönelik ortak düşmanca tutumu olarak nitelendirdi. Bu plana karşı mücadele etmenin, onun başarısını önlemenin, Filistin halkının çıkarlarını korumanın bütün Filistinlilerin üzerine bir görev ve sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Berhum, Yüzyılın Anlaşması planına karşı mücadele etmek için sorumlu duruşlar sergilemenin, kararlar almanın ve tüm ulusal hareket liderlerini bir araya getiren toplantılardan çıkacak cesaretli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.