El-Hurriye: Hallak'ın şehit edilmesi siyonist işgalcilerin yaptığı yargısız infaz suçudur

El-Hurriye: Hallak'ın şehit edilmesi siyonist işgalcilerin yaptığı yargısız infaz suçudur

Kudüs'te, Babu'l-Esbat bölgesinde işgalci siyonistler tarafından şehit edilen zihinsel özürlü İyad El-Hallak'ın bedenine otopsi yapılması işlemi tamamlandı.

Avukat Muhammed Mahmud ile Avukat Cad El-Kadmani, şehidin bedeni üzerindeki otopsinin tamamlanmasının ardından babası Hayri El-Hallak'ın işgal altındaki Kudüs'ün batı tarafında bulunan El-Meskubiye polis merkezine çağrıldığını belirttiler.

İnsan Hakları Kuruluşları Birliği El-Hurriye de İyad El-Hallak'ın şehit edilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada bunun işgal polisinin yargısız idam suçu olduğunu belirtti.

Birlik, yaptığı açıklamada Kudüslü genç İyad Hayri Hallak'ın şehit edilmesini büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini belirterek bu cinayetin işgal güçlerinin yargısız infaz uygulamalarının bir yenisi olduğunu hatırlattı.

Birlik BM Genel Kurulu'nu ve Genel Sekreteri'ni işgal rejiminin yargısız idam suçlarını, özellikle de engelli insanlara yönelik olarak işlediği suçları takip etmeye ve bu insanların haklarına sahip çıkmaya çağırdı.

İşgalci Siyonistler, 32 yaşındaki zihinsel özürlü Filistinli genç İyad El-Hallak'ı işgal altındaki Kudüs'ün Babu'l-Esbat bölgesinde tabanca taşıdığı şüphesiyle üzerine ateş ederek insanların gözleri önünde hunharca katletmişti. Daha sonra bu gencin üzerinde tabanca bulunmadığı ortaya çıkmıştı.

İşgal yönetimi cinayeti işleyen iki siyonisti bugün serbest bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler