Elâzığ Umut Kervanından depremzede aileye yardım

Elâzığ Umut Kervanından depremzede aileye yardım

Depremde evi yıkılan Sürsürü Mahallesi Dilek Apartmanı sakini Ünsal Ünal'a beyaz eşya, gıda ve halı yardımı yapıldı.

Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde meydana gelen yıkım sonrası evini ve tüm eşyalarını kaybeden Ünsal Ünal, kiracı olarak yerleştiği evde eksiklerinin giderilmesini bekliyor.

Depremde kirada kaldığı evi yıkılan ve enkazda eşyalarını kurtaramadığını dile getiren Ünsal Ünal o anları yaşamanın zor olduğunu belirtti.

"Evimiz artçı depremlerle yıkıldı"

Ünal, "Depremi, Dilek Apartmanı'nda yaşadık. Evde bulunan eşyalarımız enkaz altında kaldı, kurtaramadık. Ama sağ olsunlar hayırsever vatandaşlarımız buzdolabı, çamaşır makinası ve bulaşık makinası gibi eşyalar getirdiler, hepsine teşekkür ediyorum. Hep beraber birbirimize yardım ederek depremi ve bu dar günü atlatacağız. Allah hepimize yardım etsin. Deprem anı zor bir süreçti tabi. Dilek sitesi ilk yıkılan bina, bizim önümüzdeki bina yıkıldı. Bizim evimiz ise daha sonra etkisini sürdüren artçı depremlerle yıkıldı. Tabi o anı yaşamak çok zor, Allah yardım etsin insanlara. O ölüm anını insan yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme adına çalışmalarını sürdüren Elâzığ Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, herkesin üzerine düşeni karınca kararınca yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

Bakşi, "Bizler depremden bu yana hep meydanlardaydık. Depremzede kardeşlerimizi tespit edip tek tek evlerine veya yaşadıkları çadırlara giderek gerekli yardımlarımızı ulaştırdık. Bu kardeşimiz için de Sivil Toplum Kuruluşları tarafından bilgilendirildik. Depremzede kardeşimizin evinin yıkıldığını ve hiçbir eşyasını kurtaramadığını duyduk. Bizler de hayırseverlerin verdiği yardımları depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarma adına getirdik. Tabi yardımlarımız devam edecektir. Rabbim daha beterinden saklasın. Evlerinden bir şey kurtaramamışlar sadece canlarını kurtarabilmişler. Rabbim bir daha böylesi bir afeti Elazığlılara ve dünya Müslümanlarına göstermesin." temennilerinde bulundu.

Hayırseverlerden alınan yardımları depremzede aileye teslim eden Elâzığ Umut Kervanı gönüllüleri çalışmalarına devam etmek üzere evden ayrıldı.

İLKHA


Elâzığ Umut Kervanından depremzede aileye yardım

Elâzığ Umut Kervanından depremzede aileye yardım

Elâzığ Umut Kervanından depremzede aileye yardım

Elâzığ Umut Kervanından depremzede aileye yardım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.