​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

​Elazığ Belediyesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Elazığ Temsilciliği ve Manas Yayıncılık tarafından “Elazığ’dan Karabağ’da Tarih Yazan Kahramanlarımıza Mektup” isimli etkinlik düzenlendi.

Elazığ Öğretmenevi önünde açılan stantta Azerbaycan askerlerine gönderilmek üzere mektuplar yazıldı. Halkın ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Manas Yayıncılık Yöneticisi Muhammet Şener Bulut, Azerbaycan askerlerine destek amacıyla mektup yazıldığını söyledi.

Bulut, "Elazığ, Azerbaycan'ı yüreğinde yaşayan ve hisseden bir şehirdir, Anadolu şehridir. Bu faaliyetimiz Elazığ Belediyesi'nin himayelerinde Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nın destekleriyle Fırat Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrenci kardeşlerimizle birlikte düzenlediğimiz kıymetli bir faaliyettir. Karabağ'ı Azerbaycan topraklarına katan kahraman Azerbaycan askerlerimizin zaferleri Elazığ halkı tarafından mektuplarla kutlanmaktadır. Bu mektupları daha sonra Ankara'da Azerbaycan büyükelçiliği ne göndereceğiz." dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da düzenlenen etkinliğe mektup göndererek desteğini belirtti. Mektubu Şerifoğulları adına Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu okudu.

Şerifoğulları, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"1991 yılından bu yana işgal altında bulunan Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşması yolunda kutlu bir mücadele sergileyen can kardeşlerimiz. Biz iki devlet tek milletiz.

Ermenistan'ın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen saldırılarına karşın vatan topraklarını savunmak ve işgal altındaki Karabağ'ı kurtarmak üzere şanlı bir mücadele sergileyen yiğitler;

Türkiye olarak bu haklı mücadelenizde tüm imkânlarımızla ve yüreğimizle sizlerin yanınızdayız, vatan topraklarını korumak için verdiğiniz haklı ve onurlu mücadelede her zaman yanınızda olacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz.

Zira bizler Azerbaycanlı kardeşlerimizin maruz kaldıkları insanlık tarihinin en büyük katliamlarından biri olan Hocalı katliamının acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilen katliam neticesinde şehit olan kadın, çocuk toplam 613 Azerbaycanlı kardeşimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Ne işgalleri unuttuk, ne masum, yaşlı, kadın, çocuk demeden 20'inci yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri olan Hocalı Katliamını ne unuttuk ne de dünyanın haksız işgal ve zulme seyirci kalmasını unuttuk.

Unutmadık, unutmayacağız.

Tüm dünya bilmelidir ki, Azerbaycan'ın sorunu, Türkiye'nin sorunudur. Biz tarih, inanç ve kader ortağı tek millet, iki devlet olarak her zaman yan yana omuz omuza olacağız. Ülke olarak sahada ve masada can Azerbaycan'ımızın yanında olacağız. İnsanlık ve savaş suçu işleyen Ermenistan'ı ve ona destek veren ülkeleri kınıyoruz.

Programa AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da katıldı. Sözlerine “Azerbaycan her zaman için bizim için özeldir.” diyerek başlayan Yıldırım “İki ayrı devlet tek millet olarak biz her zaman Azerbaycan'ın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Ermeni zulmüne hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. Her şeyimiz ile her zaman olduğu gibi Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha buradan iletmek istiyorum.” dedi.


​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

​Elazığ'dan Azerbaycan askerlerine mektup

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.