En önemli görevlerimizden bir tanesi de Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenerek yaşamak

En önemli görevlerimizden bir tanesi de Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenerek yaşamak

Bitlis'in tüm camilerinde Mevlid Kandili coşkusu yaşanırken, etkinliklerde Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilip yaşanmasının önemine vurgu yapıldı.

Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) viladetinin 1448'inci seneyi devriyesi münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından kentin tüm camilerinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, 869 yıllık tarihi Ulu Camii'nde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan etkinlik, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Halkın yoğun katılım sağladığı mevlit etkinliğinde ümmetin vahdeti ve kardeşliği için dualar edildi. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından, günün anlam ve önemine binaen açıklamada bulunan Uzman Vaiz Safetullah Çiçek, kurtuluşa vesile olan Hazreti Muhammed ile iftihar ettiklerini söyledi.

video

Çiçek, "Daha önce miladi takvime göre Kutlu Doğum olarak idrak ediliyordu. Ama son iki yıldır hicri takvime göre Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Gerek camilerimizde, gerek Kur'an kurslarımızda ve gerekse de başkanlığımıza bağlı diğer kurumlarımızda Peygamber Efendimizin doğumu ihya edilmektedir." dedi.

Hazreti Muhammed'e karşı en önemli görevlerden birinin de O'nun hayatını öğrenerek yaşamak olduğunun altını çizen Çiçek, şunları söyledi:

"Ailemizi onun ailesine göre, evlatlarımızı onun gösterdiği şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Biz Peygamberimizin hayatını ne kadar öğrenirsek, onun yolundan ne kadar çok gidersek, ihyamız da o kadar güzel olacaktır. Rabbim bizi ona ümmet olmaya layık etsin. Bu kandilin ülkemizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.