Endonezya'da 63 Arakanlı Müslüman ölümden döndü

Endonezya'da 63 Arakanlı Müslüman ölümden döndü

Endonezya'da kıyıya 160 kilometre mesafede başıboş bir teknede 25'i çocuk 63 Rohingya balıkçılar tarafından bulunarak kurtarıldı

Endonezya'da, Sumatra adası açıklarında başıboş bir teknede bulunan 63 Rohingya kurtarıldı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre bölge polisi, Idi Rayeuk kıyı köyüne yaklaşık 160 kilometre mesafede, 25'i çocuk 63 Rohingyanın Endonezyalı balıkçılar tarafından fark edilerek kurtarıldığını açıkladı.

Polis, oldukça yorgun oldukları içim henüz ifadeleri alınmayan Rohingyaların nereye gitmek istediklerini bilmediklerini belirtti.

Endonezyalı yetkililer, Myanmar'da yaşanan iç karışıklık ve Tayland'ın daha fazla sığınmacı kabul etmeme kararından dolayı, büyük bir Rohingya göçü beklenildiğini ifade etti.

Salı günü de Endonezya'nın kuzeyinde bir teknede 121 Rohingya, balıkçılar tarafından kurtarılmış ve tedavi altına alınmıştı.

BM, 2012'de, Bangladeş ve Myanmar'dan deniz yoluyla yaklaşık 13 bin Rohingyanın ülkelerinde yaşanan olaylardan kaçtığını açıklamıştı.

Myanmar'ın batısında yer alan Rakhine (Arakan) eyaletinde, etnik çatışmalar nedeniyle en az 180 kişi ölmüş, 115 bin kişi de yer değiştirmek zorunda kalmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.