Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Gaziantep'te bedensel engelliler, kendileri için açılan kurslarda Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin büyük mutluluğunu yaşıyor.

Engellilerin dini vecibelerini rahat bir şekilde yerine getirebilmeleri için başlatılan "manevi rehberlik" hizmetleri devam ediyor.

Bu kapsamda Gaziantep'te bedensel, zihinsel, görme ve işitme engellilerin ibadet ihtiyacına cevap vermek ve dini hayatlarına ışık tutmak amacıyla engelliler için İl Müftülüğü tarafından sınıflar açıldı.

Gaziantep'te, İl Müftülüğü tarafından görme ve işitme engelliler için açılan kurslara bir yenisi daha eklenerek bedensel engelliler için de Kur'an-ı Kerim kursu açıldı. İl Müftülüğünde bedensel engelli kadınlar için açılan kursta, 12 bedensel engelli kadına Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi verilmeye başlandı.

Yıllardır kendileri için böyle bir kursun açılmasını ve Kur'an-ı Kerim öğrenmeyi arzulayan bedensel engelli kadınlar, kursların kendilerine göre uyarlanmamasından dolayı bu arzularını bir türlü yerine getiremiyorlardı.

Engelleri nedeniyle pek çok dini bilgiden yoksun olan bedensel engelliler, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Engelli olduklarından dolayı çok zorlanan bedensel engelli kadınlar, bu alanda büyük fedakârlık gösteriyorlar.

Tüm zor şartlara rağmen engelleri aşarak azimleriyle Kur'an-ı Kerim öğrenmenin sevincini yaşayan bedensel engelli kadınların Kur'an sevgisi ise görenleri imrendiriyor. Kursta Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen kadınlar, azimleriyle Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin engel olmadığını gösteriyor.

Kur'an-ı Kerim öğrenmek için büyük azim gösteren engelli kadınlar, Kur'an-ı Kerim eğitiminin "engel" tanımadığını dile getiriyor.

Daha önce Kur'an-ı Kerim okumasını bilmediğini belirten Meryem Kaya, "Komşumuz evimizde bana Kur'an-ı Kerim öğretmeye çalıştı ama öğrenemedim. Hep bir kursa katılarak Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istedim. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek en büyük arzumdu. Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmemek içimde bir ukdeydi. Allah-u Teala'ya şükürler olsun engelliler için bu şekilde bir Kur'an-ı Kerim kursu açıldı. Kursa düzenli olarak geliyorum. Evde Kur'an-ı Kerim öğrenilemez. 'Engelliyiz' diye Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi ihmal etmemeliyiz. Bu konuda Allah-u Teala bize bir yasak getirmemiş. Etrafımızda sosyal tesisler var ama engelli olduğumuzdan dolayı sağlıklı bireylerin olduğu kurslara katılıp rahat bir şekilde eğitim alamıyoruz. Bu kurs biz engelliler için çok iyi oldu. Bu kursta hepimiz engelliyiz, burada kendimizi iyi hissediyoruz. Her yönden kursu tercih ediyorum. İnşallah devamını da diliyorum. Tüm engelli arkadaşlarımızı bu kursa bekliyoruz. Gerçekten bu kursta huzur bulacaklardır ve Kur'an-ı Kerim'i öğreneceklerdir." dedi.

Bedensel engelliler için açılan kursa katıldığından ve Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Fadime Beşe de "Kursa başladığımdan bu yana hiç evde kalmak istemiyorum. Devamlı kursa gelmek istiyorum. Kur'an-ı Kerim'i okudukça içim ferahlıyor, heyecan duyuyor, hayata bağlanıyorum. Kur'an-ı Kerim okumak bana mutluluk veriyor. Ama engelli olduğumuzdan dolayı imkanlar bazen bizi zorluyor. Biz, yetkililerden bir servis istiyoruz. Özellikle yağmurlu günler bizim için zor oluyor. Sabahları otobüsler kalabalık olduğundan yaklaşık 8 kilometrelik mesafeden tekerlekli sandalyem ile gelmek zorunda kalıyorum. Sabahları otobüsler çok kalabalık oluyor. Belediye başkanlarımızdan bize servis tayin etmelerini istiyoruz. Bu konuda kendilerine ricada bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim öğrenmenin kendisine büyük bir mutluluk yaşattığını belirten İslim Baz ise, "5 aydır bu kursa Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için geliyorum. İlk dönemlerde çok zorlandım, hatta gelmemeyi düşündüm. Ama hocamın vesilesiyle kursu terk etmedim ve Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Tüm engelli arkadaşlarımı da kursa bekliyorum. Bu kursta huzur buluyorum. Bütün zorluklara rağmen bu kursa gelmeye çalışıyoruz. Allah'ın izniyle sonuna kadar da kursa gelmeye devam edeceğiz. Bu kursun açılmasına vesile olanlara teşekkür ediyoruz. Bu tür kursların devamının gelmesini istiyoruz. Yaz ayında bizim evin yanındaki kursa gitmek istedim ama ikinci katta olduğundan dolayı gidemedim. Daha sonra ise bu kursun açıldığını öğrendim, tabir-i caizse koşa koşa geldim." şeklinde konuştu.

İLKHA


Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

Engelli olmaları Kur'an öğrenmelerine engel olmuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler