Erbakan: "İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır"

Erbakan: "İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır"

İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Farazmand ve beraberindeki heyet Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı makamında ziyaret etti.

Millî Görüş lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduktan sonraki ilk yurtdışı ziyaretini İran'a yaptığını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan, kendilerinin de parti olarak ilk büyükelçi kabulünü İran ile gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erbakan İran Büyükelçisini kabulünde yaptığı konuşmada, "İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır. İran'a bir şey olursa Türkiye ayakta duramaz, Türkiye'ye bir şey olursa da İran ayakta kalamaz." dedi.

"G-20'nin mazlumlara, İslam alemine hiçbir faydasının olmadığı görüldü"

Erbakan; "Bizler, G-20, Avrupa, ABD ve Batı sevdasının, ülkemize hiçbir faydasının olmadığını ifade ediyoruz. Biz bunu, 'Türkiye'nin 70 yıllık karşılıksız aşkı' olarak ifade ediyoruz. Bu aşkın sonunda görüldü ki ABD, güneyimizde terör örgütünü binlerce TIR dolusu silahla teçhiz etti. Yine bu 70 yılın sonunda görüldü AB, bizi oyaladı ve toplumumuzun yapısına uymayan yasaları bize dayattı. Buna rağmen üye olmaktan çok uzak olduğumuz görülmektedir. G-20'nin mazlumlara, İslam alemine hiçbir faydasının olmadığı da görüldü." şeklinde konuştu.

Dr. Fatih Erbakan, "Batı hayranları, İran ile anlaşamadığımız konuları öne sürüyor. Bizden 10 konudan 9'unda anlaştığımız İran'a sırtımızı dönüp 10 konudan 9'unda anlaşamadığımız Batı ile birlik olmamızı istiyorlar. Şimdiye kadar siyonizmin kontrolü altındaki ABD'nin peşinde koştuk da ne oldu? Siyonizm, Kur'an-ı Kerim'de 'şeytanın ordusu' olarak ifade ediliyor. İslam alemi dururken şeytanın ordusunun peşinde mi koşalım!?" ifadelerini kullandı.

"İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır"

Erbakan, "Biz Müslümanlar olarak birlik olamadığımız için büyük zararlar gördük. İran'ın geleceği Türkiye, Türkiye'nin geleceği de İran'dır. İran'a bir şey olursa Türkiye ayakta duramaz, Türkiye'ye bir şey olursa da İran ayakta kalamaz. Burada yine Erbakan Hocamızın sözünü hatırlatmak isterim; Türk ile Kürt'ü ayırırsanız ortada ne Türk kalır ne de Kürt! Ama Türk-Kürt birlik olursa ne ABD ne de israil karşımızda durabilir. İnşallah İran ve Türkiye kardeşliği, dostluğu ilelebet devam edecektir." diye belirtti.

"Gelinen noktada ABD, elindeki bütün kartları oynadı"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı makamında ziyaret eden İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Farazmand yaptığı açıklamada, İran'ın ambargolara karşı gösterdiği dirençten bahsederek Suriye ve İdlib konularında konuştu.

Farazmand, "İran'a baktığımızda 40 yıllık ambargoya rağmen büyük gelişmeler sağlandı. Son 5 yılda tıpkı Türkiye'de olduğu gibi büyük komplolar ile karşı karşıya kaldık. Gelinen noktada ABD, elindeki bütün kartları oynadı. Artık ABD'nin İran'a karşı askeri bir müdahalede bulunamayacağını herkes kabul etmektedir. İran her türlü girişimlere karşı koyma gücü olduğunu göstermiştir. İran 2. Dünya Savaşı'ndan beri ilk kez bir ABD üssünü vurmuştur. ABD'nin buna karşılık veremediğini bütün dünya gördü." ifadelerini kullandı. 

İslam coğrafyasında dış müdahalelere sadece Türkiye ve İran'ın karşı koyabileceğini belirten Farazmand, "ABD ve israilin artık tek seçenekleri kaldı: O da İran ve Türkiye'nin arasını bozmak. Bizim en büyük çabamız İran ve Türkiye'nin kardeşliğini sürdürmek yönünde olmalıdır." dedi.

"İdlib meselesinde Türkiye'nin güvenlik ve göç endişesini anlıyoruz"

Konuşmasına devamla Farazmand; "Suriye'de barışçıl bir çözüm şarttır. Suriye'de bölge ülkelerinden kazanan yoktur. Kazanan sadece israil ve Rusya olmuştur. İdlib meselesinde Türkiye'nin güvenlik ve göç endişesini anlıyoruz. Rusya'nın İdlib'te oynadığı rol için endişeliyiz. Çözüm için İran ve Türkiye, Astana Sürecini ikili mekanizma olarak ayrıca ele almalıdır. Sorunların çözümü için Türkiye ve Suriye arasında direk mekanizma kurulması gerektiğine de inanıyoruz." diye belirtti.

"Suriye konusunda büyük yanlışlar yapıldı"

Dış politikada Suriye konusunda yanlışların yapıldığını dile getiren Fatih Erbakan, bir milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğini, 10 milyondan fazlasının da mülteci konumunda bulunduğunu ifade etti.

İdlib'te Türkiye ve Suriye'nin savaşın eşiğine getirildiğini belirten Erbakan, "Müslümanlar olarak en büyük kaybı biz yaşadık. Başından itibaren ABD, Rusya ve israili katmadan İran ile Türkiye masaya oturabilseydi bunlar yaşanmayabilirdi. Bizim ABD ve siyonizmin ajandalarından kurtulup İslam ülkeleri olarak ortak çözüm bulmamız gerekirdi." hatırlatmasında bulundu.Ziyaret, İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Farazmand ile Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan'ın karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler