Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin bütün insanlığa açık olduğunu söyledi

Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin bütün insanlığa açık olduğunu söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni her gün on binlerce insanın ziyaret ettiğini belirtti.

Erbaş, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. Erbaş, Gölyaka Merkez Camii'nde öğle namazını kıldırdı. Namazın ardından vatandaşlarla sohbet eden Erbaş, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasıyla 86 yıllık hasretin son bulduğunu kaydeden Erbaş, "Ayasofya’nın ibadete açılması hem milletimiz hem de bütün insanlık için hayırlı bir gelişme oldu. Sadece Müslümanlar değil, her gün on binlerce insan gelip ziyaret ediyor. Biz diyoruz ki, ‘Ayasofya bütün insanlığa açıktır.’ Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ile iş birliği içerisinde Ayasofya’da en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İmamlarımızla, müezzinlerimizle ezanlarla, zikirlerle, dualarla Ayasofya’da milletimize yakışır bir açılış yaptık. Ziyaretler de milletimize yakışır bir şekilde devam ediyor. Rabbim hayırlara vesile kılsın." temennisinde bulundu.

"Cenab-ı Hak, bu salgın hastalıktan tüm insanlığı kurtarsın"

Bu yıl bayramın yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle geçmiş yıllardaki bayramlardan farklı idrak edildiğini hatırlatan Erbaş, "Cenab-ı Hak’tan bu salgın hastalıktan tüm insanlığı kurtarmasını diliyorum. Bundan sonraki bayramlarda büyüklerimizle kucaklaşarak, onların ellerini öperek bayramlar yapmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bu bir imtihandır. Bu imtihanı tedbirlere riayet ederek, tevekkül ve duaya sarılarak geçireceğiz inşallah. Bütün kardeşlerimizin, milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Sağlık ve afiyet içerisinde nice bayramlar diliyorum." diye konuştu.

İLKHA


Erbaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin bütün insanlığa açık olduğunu söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler