Ercişli depremzedelerin kura isyanı

Ercişli depremzedelerin kura isyanı

Öneki gün Van'ın Erciş ilçesinde depremzede kiracılara verilmek üzere kura çekilişleri yapılan TOKİ konutlarının ihtiyaç sahipleri olmayan kişilere verildiği iddia edildi

VAN - Önceki gün Van'ın Erciş ilçesinde Van Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen kura çekilişlerinde 3 bin 200 kişi müracaat etmiş ancak 700 kişi kuraya dâhil olmuştu.


Yapılan kura çekilişlerinde kendilerine konut çıkmamasını saygı ile karşıladıklarını ifade eden depremzede kiracılar, ancak kendilerine konut çıkan vatandaşların çoğunun birden fazla konutunun bulunduğunu ve ihtiyacının olmadığı iddia ettiler.


Başbakanlığa ve İç İşleri Bakanlığı'na dilekçe yazdıklarını belirten Orhan Gün adlı vatandaş, "Eğer hak ettiğimiz TOKİ'leri bize vermeseler insan hakları mahkemesine de başvuracağız" dedi.


Mağduriyetini dile getiren Muhammed Şafi Bayram da "Yapılan kuralarda sadece kendi yandaşları olan 4 aileye konutlar verildi. Ben bunların adreslerini tek tek gösterebilirim. Ben 2 senedir konteynır kentte kalmaktayım. Gidecek hiçbir yerim yok. Belediye Başkanı, Van Milletvekili bize şunu koz olarak söylüyorlar. 'Siz iki senedir su ve elektrik faturasını ödemiyorsunuz.' Sizler de bir gün akşama kadar konteynır de oturun eğer yaşayabilirseniz bizde kalacağız" şeklinde konuştu.


Eyyüp Ulama ise konteynır kentte yaşayanların mağduriyetinin giderilmesini istediklerini söyledi. (Hamza Kaya-İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler