Erciş'te araç takla attı, 9 yaralı

Erciş'te araç takla attı, 9 yaralı

Erciş'in Cihangören mezrasında otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı. Kazadan sonra Erciş Devlet Hastanesine akın eden yaralı yakınları tıbbi cihaz ve personel eksikliğinden dolayı tepki gösterdiler.

VAN - Erciş'in Cihangören mezrasında otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, kaza saat 20.00 sıralarında Erciş ilçesine bağlı Cihangören mezrasında meydana geldi. İlçe merkezinden Görüşlü köyüne gitmekte olan ve Maşallah Gezici'nin kullandığı 65 DS 612 plakalı araç Cihangören mezrası civarında takla attı.

Kazada; Maşallah Gezici Ahmet Gezici, Abdusssamed Gezici, İbrahim Gezici, Fırat Baş, Kutbettin Baş, Ferhat Baş, Yılmaz İbi ve Serhat Dağlarer yaralandı.
Erciş Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 4'ü Van'a sevk edildi.

Hastaneye akın eden hasta yakınları Erciş Devlet Hastanesinde tıbbi cihaz ve personel eksikliği olduğunu ifade ederek tepki gösterdiler. İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını " Yetkililer var olan Tomografinin yanlış bilgi verdiğini, söylediler. Bu yüzden 9 hastanın da Van'a sevk edilmesi noktasında çalışma yaptılar. 4- 5 saattir 4 hasta sevk edildi. Geriye kalan 5 hasta da ambulans bekliyor. Van'a bir ambulansla 3 yaralıyı sevk ettiler" Hasta yakını "Bir kişi iç kanama geçirdiğini veya beyin kanaması geçirdiğini düşünün bu hastalara nasıl müdahale edecekler. Tomografi çalışmıyorsa bunu önceden nasıl bilmiyorlar? Yani bir insanın hayatı bu kadar kıymetsiz olabilir mi? Bence bir insanın hayatı çok çok kıymetlidir. 100 bin nüfuslu bir yerde Tomografi ünitesinin çalışmaması ve röntgen teknisyenlerinin olmamasından dolayı hastalar Van'a sevk edildi." diye konuştu.
Ayrıca vatandaşlar bir ambulansla birden fazla hastanın sevk edilmesine tepki gösterdi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.(Hamza Kaya-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.