Erciş'ten Suriye'ye Bir Kamyon Dolusu Yardım

Erciş'ten Suriye'ye Bir Kamyon Dolusu Yardım

Van'ın Erciş ilçesinde faaliyet yürüten Erciş Başak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erciş halkından toplandığı bir kamyon dolusu yardım malzemesini Suriye'ye gönderdi.

VAN- Erciş'te faaliyet yürüten Erciş Başak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erciş halkından toplandığı bir kamyon dolusu yardım malzemesini Suriye'ye gönderdi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Erciş Başak-Der Başkanı Muhlis Baran, "Dün biz muhtaç idik, Bugün ise onlar muhtaç" sloganıyla başlatmış olduğumuz yardım kampanyasında, göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı tüm Erciş halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Baran, Suriye'de yaşanan insanlık dramlarına sessiz kalamayacaklarını belirterek bunun insani bir zorunluluk olduğunu söyledi.

 

"Sevgi, Dayanışmanın ve Paylaşmanın Olduğu Yerde Ölüm Değil, Hayat Vardır"

Her ne şartla olursa olsun mazlumun yanında olup, zalimin karşısında olacaklarını ifade eden Baran sözlerini şu ifadelerle sürdürdü. "Bu dayanışma ve yardımlaşmalarımız ne ilk nede son olacaktır. Zalimler var oldukça bizlerde var olacağız Son cümlelerimi Aliya İzzetbegoviç'in şu sözleriyle noktalamak istiyorum. 'Sevgi, dayanışmanın ve paylaşmanın olduğu yerde ölüm değil, hayat vardır.' "

 

Gönderdikleri yardımda kışlık malzemelere ağırlık verdiklerini aktaran Baran, "Bu yardımların tamamı duyarlı Erciş halkından toplanmıştır. Yardım malzemelerimizde, bin adet battaniye, bin adet mont, 3 yüz koli temel gıda malzemesi, 2 yüz çift ayakkabı, 50 koli ilaç, bin koli muhtelif elbise, 5 yüz paket çocuk maması, 5 yüz paket çocuk bezi ve 10 bin TL nakit para ile 14 kişilik ekip bulunmaktadır." diye konuştu.
Baran ayrıca Suriye'ye yönelik yardımlarının devam edeceğini belirtti. (Hamza Kaya-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler