Erdoğan: “Türkiye'nin yükselişi kimsenin önünde duramayacağı bir ivmeye ulaşmıştır”

Erdoğan: “Türkiye'nin yükselişi kimsenin önünde duramayacağı bir ivmeye ulaşmıştır”

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'nin yükselişi kimsenin önünde duramayacağı, engelleyemeyeceği, geri döndüremeyeceği bir ivmeye ulaşmıştır.” dedi.

Covid-19 salgın süreci, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ve Ermenistan’ın Azerbaycan saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgının zirve dönemini geride bıraktığının vurgulayan Erdoğan, “Milletimizden ricamız bu güzel tablonun sürmesi için dikkati hassasiyeti ve kurallara riayeti elden bırakmamasıdır. Hâlâ süren bazı kısıtlamaları bir müddet daha ödememiz gereken bedeller olarak görmeliyiz.” dedi.

“Dost ve kardeş Azerbaycan’a karşı Ermenistan tarafından yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz.” Diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Saldırının iki devlet arasındaki sınırlarda, ağır silahlarla yapılması, olayın Azerbaycan'a yönelik bilinçli bir taarruz olduğunu gösteriyor. Bu saldırı Ermenistan'ın çapını aşan bir hadise. Amaç hem Yukarı Karabağ'da çözümü tıkamak hem de yeni çatışma alanları ortaya çıkarmaktır. Yukarı Karabağ'ın işgalinden beri süren gerginliğin, Ermenistan'ın pervasız ve sistematik saldırılarıyla çatışmaya dönüşmesinden endişeliyiz.”

Ayasofya camisinin kiliseden değil, müzeden dönüştürüldüğünü, 1934’te yapılan bir yanlışı düzelttiklerinin altını çizen Erdoğan, “Gün bu mabedin yeniden özüne dönmesinin sevincini yaşama günüdür. Ayasofya’yı yeniden vakfiyesine uygun haline getirirken, kültürel miras vasfını da ecdadın yaptığı gibi koruyacağız.” ifadesini kullandı.

Türkiye’de 435 kilisenin olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Ülkemizde 435 kilise mevcuttur. Bizde ortalama 460 gayrimüslime bir ibadethane hizmet verirken, Avrupa'da ortalama 2 bin Müslümana bir ibadethane düşmektedir.” dedi.

İLKHA


Erdoğan: “Türkiye'nin yükselişi kimsenin önünde duramayacağı bir ivmeye ulaşmıştır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.