Ergani Diş Hastanesinde doktordan tesettürlü bayanlara karşı ayrımcılık video-foto

Ergani Diş Hastanesinde doktordan tesettürlü bayanlara karşı ayrımcılık video-foto

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Diş Hastanesinde çalışan bir doktorun tesettürlü bayanlara karşı ayrımcılık yaptığı, konuyla ilgili olarak kedisiyle görüşen Eğitim Bir Sen temsilcisini ise tehdit ederek kovduğu iddia edildi.

Ergani’de Diş doktoru olarak görev yapan Hasan Demiroğlu isimli doktorun tesettürlü bayanlara karşı incitici sözler söylediği bir süredir gündemdeydi. Ayrımcılığa uğradığını iddia eden ailelerin konuyu Memur Sen Ergani temsilciliğine taşıması üzerine doktor ile görüşen Eğitim Bir Sen Ergani temsilcisi Cihan Selçuk, doktorun kendilerini dinleme zahmetinde dahi bulunmadan hastaneyi terk etmelerini istediğini belirtti.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan mağdur bayanlardan Şahinaz Yaşar, doktora şeker hastalığının olduğunu hatırlattığında, “Bununla ölmezsin. Zaten ölsen de ihtiyarsın.’ dedi. Dişlerimi çektikten sonra ‘bak ölmedin. Ölsen ne olacak.’ Ses etmedim. Eve geldiğimde olanları anlattım.” dedi.

Diş hastanesinde ayrımcı muameleye tabi tutulduğunu belirten hastalardan Vicdan Yoldaş, “Doktor başımı açmam gerektiğini söyledi. Başımı açmayacağım dediğimde; çamaşır suyu değer, açmasan kirlenir dedi. Kirlenirse kirlensin dediğimde; başını açmazsan bakmam dedi. Bakmak zorundasın dedim. Doktor baktı ama ben başörtümü çıkarmadım.” ifadelerini kullandı.

Diş tedavisi için bir akrabasıyla birlikte hastaneye geldiğini belirten Ayşe Kara ise, “Doktor beni karşısında görünce, nasıl içeri geldiniz deyip bizi dışarı çıkardı. Dışarı çıkıp eve gittim. Örtülü olduğumuz için bizi dışarı çıkardı.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili kendisiyle görüştüğümüz Eğitim Bir Sen Ergani temsilcisi Cihan Selçuk iddialar üzerine doktorla görüşmeye gittiklerini belirtti. İki arkadaşıyla birlikte hastaneye gittiklerini belirten Selçuk, doktorun kendilerini dinleme zahmetinde bile bulunmadan hastaneyi terk etmelerini istediğini söyledi.

“Vatandaşların şikâyeti üzerine doktoru ziyaret ettik”

Memur Sen temsilcisi olmaları hasebiyle vatandaşların kimi sorunlarını kendileriyle paylaştıklarını belirten Selçuk, “Bu sıkıntılardan biri de Ergani’deki diş hastanesiyle ilgiliydi. Özellikle başörtülü bayanlara karşı kullanılan incitici sözler, kalp kırıcı onur zedeleyici cümlelerdi. Biz de bu durumun gerçekliğini doktor beyi ziyaret edip kendisine durumu anlatmak için gitmiştik.” dedi.

Diş doktorunun kendilerini dinleme zahmetinde dahi bulunmadığını ifade eden Selçuk; “Doktor beyle görüştüğümüzde kim olduğumuzu, neden geldiğimizi sordu. Kendimizi tanıttık. Durumu kendisiyle paylaştım. Daha sözümü bitirmeden doktor bey tarafından tehdit edildim. ‘Sen kendini ne sanıyorsun. Kaymakam mısın? Genel sekreter misin? Siz Memur Sen oldunuz da bir halt mı oldunuz.’ dedi. Nereli olduğunu, hangi köyden olduğunu belirterek kendisini iyi araştırmamızı isteyerek def olmamızı istedi. Kendisiyle konuşulmayacağını anlayınca mekânını terk ettik.” diye konuştu.

“Olayı sosyal medya üzerinden tersyüz ederek paylaştılar”

Kendilerini dinleme zahmetinde bile bulunmayan doktorun olayı tersyüz ederek sosyal medya hesabından paylaştığını belirten Selçuk; “Bunun akabinde kendi sosyal medya hesabından şahsıma yönelik aramızda geçen diyalogları ters yüz ederek beni tehditvari, kendisinden hesap sorgulayıcı şekilde takdim etmiştir. Bu yetmezmiş gibi beni siyasi bir parti ile ilişkilendirip hedef tahtasına oturtmuştur. Seçim arifesinde olay farklı bir boyuta taşınmak istenmiştir.” diyerek olaya tepki gösterdi.

Olayı sosyal medyada tersyüz ederek paylaşan doktorun bununla da yetinmeyerek KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) yoluyla basın açıklamasıyla kınadığını belirten Selçuk, “SES sendikası taraflı davranarak, şahsımın bilgisi olmadan, benimle ilgili tehditvari, hiç kullanmadığım cümleleri kullanarak, adımı soyadımı nerede ikamet ettiğimi açıkça yazarak bizzat hedef göstermiştir.” diyerek asılsız iddialara itiraz etti.

“İlçe Kaymakamı adına tehdit ettiğimizi iddia ettiler”

İki arkadaşıyla birlikte olayın aslını öğrenmek için doktor ile görüştüklerini belirten Selçuk, doktorun olayı bilinçli olarak çarpıttığını belirterek; “İlçe kaymakamımızın adına güya gidip kendisinden hesap sorduğumu, kurumu denetliyormuşum gibi bir izlenim oluşturmuş sosyal medyada. Olayı böyle yansıtarak çarpıttı. Seçim arifesinde hem bölgemiz hem de ülkemizin selameti açısından çaba sarf ederken böyle bir durumla karşılaşmak bizi derinden üzmüştür. Hele hele ilçe kaymakamımızın tüm iyi niyetlerine rağmen kendilerine karşı kullandıkları üslup, karalama kampanyası bizleri üzmüştür.” dedi.

“İddialar üzerine Ergani Kaymakam’ı ile görüştüm”

İlçe kaymakamının bu olayda anılmasından dolayı Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz’dan randevu alıp görüştüklerini belirten Selçuk; “Durumu kendilerine izah ettim. Asla kendi adını kullanmadığımı, adına denetleme veya onun adına baskı dilini kullanmadığımı izah ettim.” dedi.

Selçuk son olarak, “Zaten bizler eğitimcileriz. Sendikamız hiçbir zaman şiddet dili kullanmamıştır. Toplumun iyi yönde eğitilmesi yönünde birçok sosyal faaliyet yürütmektedir. Bunun böyle bilinmesi amacıyla böyle bir basın açıklaması yapma gereği hissettik.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.