Ergani Pamukpınar mezrası kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Ergani Pamukpınar mezrası kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Pamukpınar (Helavok) mezrasında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine peygamber âşıkları yoğun katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Ergani Kardeş Der tarafından Ergani ilçesine bağlı Selman köyü Pamukpınar (Helavok) mezrasında kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Kutlu Doğum Etkinliğine mezra sakinlerinin yanısıra çevre köylerden ve Ergani’den de yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Öğle namazını camide kılan misafirlere etkinlik öncesi yemek ikramında bulunuldu. Köy meydanında yapılan etkinlikte, erkek ve kadınlar için ayrı yerlerin ayrıldığı gözlenirken, meydanda açılan pankart ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

Program, Haydar Eroğlu Hoca'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla M.Ali Keskin, Hz Muhammed’in (sav) inkâr edenler tarafından dahi el-emin olarak kabul edildiğine dikkat çekti.

“Kim özgürlük, izzet ve huzur arıyorsa Kur’an’a sarılsın”

Resullullah’ın (sav) durmadan davetini herkese ulaştırdığını belirten M. Ali Keskin Hoca, "Hz Muhammed (sav) davetini herkese götürdü. Çalmadık kapı bırakmadı. Ona inanmayanlar dahi mallarını ona emanet olarak bırakıyorlardı. Neden kıymetli eşyalarını Ebu Cehil’e değil de ona teslim ediyorlardı. Çünkü yalanladıkları kişinin emanetlerini koruyacağını biliyorlardı. Yine de onu yalanlamakla kalmayıp ona ve inananlara ambargo uygulamaktan da geri kalmadılar.” ifadesini kullandı.

Müslümanların daima Kur’an-ı Kerim’e sarılmaları gerektiğini belirten Keskin, “Tarihte Hz İbrahim’in karşısına Nemrut, Hz Musa’nın karşısına Firavun çıktığı gibi Hak-Batıl mücadelesi kıyamete dek sürecektir. Bizler hakkı tanımak için Kur’an-ı Kerim’e sarılmalıyız. Kim özgürlük, huzur, izzet, dünya ve ahiret saadeti arıyorsa Kur’an-ı Kerim’e sarılsın.” dedi.

Kürtçe mevlidin okunduğu etkinlikte katılımcılar mevlide salavatlarda eşlik etti. Çermik İlahi Grubu sanatçıları ve Kardeş Der Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı. Seslendirilen marşlara eşlik eden katılımcılar, zaman zaman halay çekti.

Etkinlik Ergani Kardeş Der Başkanı Hasan Haksever’in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.