Erzincan’da, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı

Erzincan’da, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı

​Hayvanlarını otlatmak üzere bulundukları Çayırlı Karataş yaylasında, etkili olan kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 6 sürü sahibi ve 6 aile, Erzincan İl Özel İdare ekiplerince kurtarıldı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında 81 ilde olduğu gibi Erzincan'da da uygulanan sokağa çıkma yasağında istisna kapsamında olan küçükbaş-büyükbaş hayvan otlatan aileler, hayvanlarını otlatmak üzere gitmiş oldukları Çayırlı Karataş yaylasında, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle geri dönemeyerek, mahsur kaldılar. Ardından aileler durumu Erzincan İl Özel İdare ekiplerine bildirerek, yardım talebinde bulundular." denildi.

Ailelerin yardım talebi üzerine harekete geçen Erzincan İl Özel İdare ekipleri bölgeye yönlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ekipler, 6 saatlik çalışma sonucu bölgeye ulaşarak, 6 aileyi ve yaklaşık 2 bin 500 hayvanı mahsur kaldıkları bölgeden kurtararak, yollarını ulaşıma açtılar. Öte yandan Refahiye İlçesi, Yanık Köyünde Off-road'cılar ve bir vatandaş, hayvanları ile birlikte mahsur kalmışlardır. Yayla yolu açılmış ve vatandaşlarımız kurtarılmıştır. Merkez Koçyatağı Köyünde bir çoban, sürüsüyle birlikte kaybolmuş, arama çalışmaları sonucu maalesef çobanın cesedine ulaşılmıştır. Merkez Handere Köyü Yaylasında yaylacı 6 aile mahsur kalmış, vatandaşlarımıza ulaşılarak kurtarılmıştır. Otlukbeli ilçemiz Küçükotlukbeli Köyü yaylasında, yaylacı 3 ailenin kar ve tipi nedeniyle çadırları yırtılmış, ailelere ulaşılarak kurtarılmıştır. Merkez Çimen Yaylası’nda ise mahsur kalan 2 vatandaşımız ve küçükbaş hayvanları kurtarılmıştır. İlimizin yüksek kesimlerindeki çeşitli yaylalarda hayvancılık yapan ve kar yağışı, tipi nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlarımızın hayvanları için ayrıca yem teminine başlanmıştır."


Erzincan’da, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı

Erzincan’da, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan yaylacılar kurtarıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.