Eski ABD Dışişleri Bakanı Kissinger: "Virüsten sonra küresel bir sistem oluşturulmalı"

Eski ABD Dışişleri Bakanı Kissinger: "Virüsten sonra küresel bir sistem oluşturulmalı"

Dünyayı etkisi altın alınan Coronavirus ile ilgili bir yazı kaleme alan Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, salgının ardından küresel bir sistemin oluşması gerektiğini belirtti.

Henry Kissinger, günlük yayınlanan The Wall Street Journal gazetesinde kaleme aldığı makalede, yetkililerin yaklaşan sorunları öngörmesi, üstesinden gelmesi ve ardından istikrarı yeniden sağlamaları gerektiğini söyledi.

Coronavirus salgınının oluşturduğu siyasi ve ekonomik kaosun nesiller boyu devam edeceğini söyleyen Kissinger, salgını “Daha önce benzeri görülmemiş bir tehdit” olarak yorumladı.

Eski diplomat ayrıca makalesinde, Covid-19’dan kaynaklanan salgını "Boyut ve evrensellik açısından insanlık tarihinde eşi görülmemiş bir tehdit" olarak nitelendirdi.

İnsanların mutluluğu ve halkların refahı ancak hükümetlere güvenle elde edilebileceğini belirten Kissinger, yetkililerin yaklaşan sorunları öngörmesi, üstesinden gelmesi ve ardından istikrarı yeniden sağlamaları gerektiğini söyledi.

Kissinger, ayrıca, Covid-19 krizi bittikten sonra, "Bu salgına karşı yürütülen çalışmalarla ilgili devlet kurumlarına ve hükümetler aleyhine birçok karar alınacağını" aktardı.

Eski Bakan, “Sadece Coronavirus karşı savaşmamalıyız, aynı zamanda virüsten sonra küresel bir sistem oluşturmak için de çalışmalıyız” dedi.

Henry Kissinger kimdir?

Alman Yahudi göçmen topluluğuna mensup olan Henry Kissinger, 1973–1977 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı görevini yürütürken, 1969–1975 yılları arasında da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yaptı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.