"Evde kalın" çağrısı yapılan İngiltere'de Covid-19'a bağlı bin 348 ölüm

"Evde kalın" çağrısı yapılan İngiltere'de Covid-19'a bağlı bin 348 ölüm

​Coronavirus'ün mutasyona uğramış yeni türünün ortaya çıktığı İngiltere'de virüs kaynaklı can kaybı son 24 saatte bin 348 artarak toplam 97 bin 329'a yükseldi. Ülkede 33 bin yeni vaka tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 3 milyon 617 bini aştı.

İngiltere'de Covid-19 salgınında can kaybı sayısı hızla artmaya devam ediyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, ülkede Covid-19 nedeniyle ölü sayısı son 24 saatte bin 348 artarak toplam 97 bin 329'a çıktı.

Ülkede son 24 saatte 33 bin 552 yeni vaka tespit edildiği ve böylece vaka sayısının 3 milyon 617 bini aştığı aktarıldı.

Ülkede alarm seviyesinin en üst seviye olan 5'inci seviyeye yükseltildiği bildirildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgını nedeniyle hastanelerin her zamankinden daha fazla baskı altında olduğunu söyleyerek virüsün yayılışını durdurmak için "evden çıkılmaması" uyarısında bulunmuştu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı; Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı ile ardından Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın ürettiği aşının kullanımını onaylamıştı. Bakanlık; virüs ile mücadele kapsamında Moderna'nın geliştirdiği Covid-19 aşısına da onay verildiğini duyurdu. Moderna'nın geliştirdiği aşıdan toplam 17 milyon doz sipariş edildiği ve Moderna aşısının ilkbaharda uygulanmaya başlanacağı belirtiliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler