Eve giderken HDP’liler tarafından takip ediliyorum

Eve giderken HDP’liler tarafından takip ediliyorum

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatarak dağa kaçırılan evlatlarını isteyen acılı aileler, HDP’lilerin kendilerini takip ettiklerini belirttiler.

Havaların soğumasına rağmen evlatları dağa kaçırılan aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdürüyor.

Baba Süleyman Aydın da oğlu Özkan Aydın için, 74 gündür eylemine devam ettiğini söyledi.

İLKHA'ya konuşan baba Aydın, HDP/PKK'liler tarafından tehdit edildiğini belirterek, "Eve giderken HDP'liler tarafından takip ediliyorum. Yüzü maskeli 3 kişi Suriçi'nde beni tehdit ettiler. Bana dediler ki; ‘Bu eylemi sonlandır.’ Ben de bu eylemi sonlandırmamaya kararlıyım. Biz onlardan korkmuyoruz. Onlara; ‘Çocuğumu getirin eylemimi sonlandırayım. Yoksa ben bu eylemi sonlandırmayacağım.’ dedim. Sonra bana ‘Seni uyarıyoruz artık sen bilirsin.’ dedikten sonra gittiler." diye konuştu.

Tehdit edildiğinden dolayı suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Aydın, "Bizi tehdit edeceğinize çocuklarımızı gönderin. Nasıl gönderdiyseniz öyle de getirmesini biliyorsunuz. Çocuklarımızı verin gidelim. Sizden mal, mülk istememişiz. Bizi tehdit ediyorsunuz, en fazla yapacağınız şey bizi öldürmek olacak. Beni tehdit ettikleri için suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusundan sonra emniyet önlemi en üst düzeye getirdi. HDP’liler buradan gidiyorlar, mahallede önümüzü kesiyorlar. İstedikleri kadar bizi tehdit etsinler. Biz kararlıyız buraya geleceğiz ve gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Halime Şehitoğlu ise 2015'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'liler tarafından kaçırılan yeğeni Sedat Sorgun (28) için Erzurum'dan geldiğini hatırlatan anne Halime Şehitoğlu, "74 gündür buradayız. Allah’ın izniyle devletin yardımıyla çocuklarımızı alacağız. PKK’lilerin başı bunlardır. Yavaş yavaş kökleri kuruyor. Onları Meclis'te istemiyoruz. Hepsi kazdıkları kuyulara kendileri girsinler." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.