Evlat nöbetindeki aile sayısı 57'ye yükseldi

Evlat nöbetindeki aile sayısı 57'ye yükseldi

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi devam ederken, evlat nöbetindeki ailelerin sayısı 57'e yükseldi.

Çocukları çeşitli tarihlerde kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin çocuklarının geri getirilmesi için HDP Diyarbakır İl Binasının önünde başlattıkları evlat nöbetine katılımlar devam ediyor.

2015 yılında dağa kaçırılan 24 yaşındaki kardeşi Hüseyin Aytekin için evlat nöbetine katılmak üzere Elazığ'dan gelen abi Mehmet Aytekin, nöbete devam edeceğini söyledi.

Abi Aytekin, kardeşinin Kobani'den kendilerini arayıp görüştüklerini belirterek, kardeşinin bir an önce dönmesini istedi.

Aytekin, "2015 yılından beri kendisinden haber alamıyoruz. Dönmesini ve bir an önce bizi aramasını bekliyoruz. 24 yaşındayken İstanbul Esenyurt ilçesinde kandırdılar. Çevresindeki HDP'lilerle beraber olmasından dolayı bir ay içerisinde değişti. HDP il binasına İstanbul'da iken gittim. HDP'liler; 'Sizi arayacak' dediler. 4 ay geçtikten sonra beni aradı. Daha sonra Kobani'de olduğunu öğrendik. Eylemime devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler