Fas'ta işgalci siyonist büyükelçinin sınır dışı edilmesini istedi

Fas'ta işgalci siyonist büyükelçinin sınır dışı edilmesini istedi

Fas'ta iktidarın büyük ortağı olan Adalet ve Kalkınma Partisi'ninsivil kanadı ve ülkenin en önemli sivil toplum hareketlerinden sayılan Tevhid ve Islah Hareketi, ülkelerinde bulunan işgalci siyonist büyükelçinin sınır dışı edilmesi çağrısı yaptı.

Fas'ın başkenti Rabat'ta, Tevhid ve Islah Hareketi tarafından "Kudüs bizi bir araya getirir ve birleştirir" sloganıyla ulusal gençlik festivali düzenlendi.

Festivalde konuşan Tevhid ve Islah Hareketi Başkanı Abdurrahim Şeyhi, Fas-israil ilişkilerinde normalleşme kararından geri dönülmesini, israil büyükelçisinin sınır dışı edilmesini ve Fas'ın telaviv büyükelçisinin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Fas'taki resmi makamlara, siyonist işgal devleti ile imzalanan normalleşme anlaşmasından dönmesi için baskı yapılması gerektiğini ifade eden Şeyhi, "Siyonist işgale karşı Filistin'in yanında yer almak sadece Filistin'i savunmak için değil, aynı zamanda 'normalleşme sızmasından' kendimizi korumak içindir. Siyonist işgalciler, normalleşmeyle eğitim ve medyanın içine sızmaya, buradan hareketle sahte bilinç oluşturarak, siyonist hikâyeleri egemen kılmaya, Filistin davasını gömmeye ve nesillere bu zulmü kabul ettirmeye çalışmaktadır. Siyonist işgalciler istediği kadar barış kisvesine bürünsün, en büyük düşman olarak kalmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Filistin davasına gereken desteği her zaman vereceklerini belirten Şeyhi, israille karşı karşıya geldiği her durumda Filistin'de direnişe destek olacaklarını ifade etti.

Fas'ın siyonist işgalcilerle normalleşme süreci

Arap ülkelerinin siyonist işgalcilerle ilk normalleşme adımı 1979 yılında Mısır tarafından atıldı. 1994 yılında ise Ürdün siyonist işgalcilere boyun eğdi.

Fas Kralı 6. Muhammed, 10 Aralık 2020 tarihinde ülkesinin İsrail ile "en yakın zamanda resmi ve diplomatik ilişkiler kurmayı" planladığını açıklamıştı.

Kral 6. Muhammed, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, Fas ile siyonist işgalciler arasında karşılıklı uçuşlara başlanmasını planladıklarını, iki ülke arasında turistlerin yanı sıra Fas kökenli Yahudilerin de yolculuk yapmasının sağlanacağını kaydetmişti.

Fas, bu kararla Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan'ın ardından 2020'de işgalci siyonistlerle normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler