Filistinli gruplar, ilhak planlarını boşa çıkarmak için elinden geleni yapmaya hazır

Filistinli gruplar, ilhak planlarını boşa çıkarmak için elinden geleni yapmaya hazır

Hamas Ulusal İlişkiler Büro Başkanı Husam Bedran, siyonist rejimin işgal ve saldırılarına karşı Hamas’ın Fetih hareketiyle işbirliği yapacağını açıkladı.

Bedran, işgal rejimine karşı birlik mesajı vermek üzere önümüzdeki günlerde iki hareketin bir araya gelerek ittifakın ayrıntılarını görüşeceğini belirtti.

Hamas ve Fetih’in Ramallah’ta ortak basın açıklaması düzenlemesine değinen Bedran, basın açıklamasından önce iki taraf arasında uzun çabalar sonucunda ancak ulusal birlik görüntüsünün verildiğini kaydetti.

Görüşmeler neticesinde elde dilen kazanımların daimileştirilmesinin gerekliliğine dikkat çeken Bedran, bazı yeni ciddi adımların atılması halinde birlik ve dayanışma ruhunun perçinleşeceğine vurgu yaptı.

Bedran, tüm Filistinli grupların "Yüzyılın Anlaşması" ve ilhak planlarını boşa çıkarmak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Filistinli direniş guruplarının bir araya gelerek işgal rejimine, Filistin halkının bir bütün olduğu mesajını verdiğini aktaran Husam Bedran, "Siyonist işgal rejimi, halkımızdan özellikle de Filistin hareketlerinden hiçbir tepki görmeden tasfiye planlarına ve düşmanlığına devam edebileceğini zannetti." dedi.

Diğer taraftan Fetih Merkez Komitesi Üyesi Ahmed Hillis ise siyonist rejimin işgal ve baskı planlarına karşı başta Hamas ve Fetih olmak üzere Filistin halkının birlik halinde mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.