Foça'da Gaziler Günü'nde tesettürlü sunucuya büyük saygısızlık

Foça'da Gaziler Günü'nde tesettürlü sunucuya büyük saygısızlık

İzmir'in Foça ilçesinde Gaziler Günü törenine sunucu olarak katılan tesettürlü bir öğretmene, kıyafetleri cumhuriyet değerlerine uygun olmadığı öne sürülerek tören alanını terk eden bazı şahıslar tarafından büyük saygısızlık yapıldı.

Tören alanında protokol sıralarının hemen arkasında yer alan "Gazi!" ünvanlı bazı şahıslar, tören sunucusu Foça Spor Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayşe Pınar Bayraktar'ın kıyafetlerinin cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını öne sürerek protesto maksadıyla tören alanını terk etti.

Tören sırasında büyük bir skandala imza atan şahıslardan biri olan Emekli Deniz Piyade Albay Nabi Duru, "19 Eylül Gaziler Günü için Cumhuriyet Meydanı'na törene geldiğimizde, törenin başlangıcında gaziler olarak, sunucu hanımefendinin kıyafetinin cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını görünce çök üzüldük. Bu protestomuzu toplu olarak Kaymakam ve tören alanında bulunanlara ileterek tören alanını terk ettik." sözleriyle yaptıkları skandalı kendi dilinden özetledi.

Tören alanında "Gazi"lik ünvanına hiç de yakışmayan davranışlar sergilenirken, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar duruma bir açıklık getirdi.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Akar yaptığı yazılı açıklamada, sunucunun kıyafetinin mevzuata uygun olduğunu belirtti.

Akar'ın yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Okulun resmi kadrolu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, 'Gaziler Günü' programında sunucu olarak görev almıştır. Mevzuatımıza göre kadın öğretmenler kamusal alanda başörtüsü ile görev yapabilmektedirler. Öğretmen başörtülü olarak derslere girebilmekte, resmi törenlere katılabilmektedir. Görevini bu kapsamda yürütmüştür. Ferdi yapılan protestoya karşı çıkarak törene katılan tüm katılımcılar başta olmak üzere, resmi ve sivil erkân, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar öğretmenimizin yanında yer almıştır. Gaziler Günü'ne yakışır şekilde tören icra edilmiş, birlik ve beraberlik içinde olunmuştur. Birlik ve beraberlik içinde olunması nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür edilmiştir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler