Fransa'da 9 cami daha kapatıldı

Fransa'da 9 cami daha kapatıldı

Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarla gündeme gelen Fransa'da 9 cami daha İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldı.

Tarihi İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik vahşi katliamlarla dolu Fransa, son zamanlarda yeniden İslam düşmanlığında en önde giden ülke olarak göze çarpıyor.

Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı ülkede, devlet eliyle İslam düşmanlığı yapılıyor, Müslümanların ibadet yerleri kapatılıp, İslami simgeler yasaklanıyor.

Son olarak Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, izlenmesini talep ettiği 18 ibadet yerinden 9'unun kapatıldığını açıkladı.

Darmanin, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Jean Castex'in talimatları doğrultusunda ülkede "İslami ayrılıkçılık" ile mücadele adı altında hükümetin kararlı adımlar attığına ilişkin açıklamada bulundu.

Darmanin, paylaşımında "İzlenmesini istediğim 18 camiden 9'u kapatıldı." dedi.

Başta Cezayir olmak üzere Müslümanlara yönelik katliam dolu bir tarihe sahip olan Fransa'da, Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sözde karikatürize eden görseller yayımlanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, söz konusu kararı savunan bir açıklama yapmış ve bu durumun "özgürlük" olduğunu iddia etmişti.

Son yıllarda sık sık Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarla da gündeme gelen Fransa'nın, Müslümanların cami ekseninde toplanıp İslam'ı yaymasına engel olmak için camileri kapatma yoluna gittiği düşünülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler