Fransa’da Covid-19'un yayılmasında Protestanlar suçlanıyor

Fransa’da Covid-19'un yayılmasında Protestanlar suçlanıyor

Fransa’nın Coronavirus'undan (Covid-19) en yüksek ölüm ve vaka sayı olan Mulhouse şehrinde şubat ayının 17’sinden 24’üne kadar süren bir Protestan buluşması düzenlemişti.

Fransa’nın her bölgesinden katılım gösterildiği toplantıya yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı belirtiliyor.

Toplantıya katılanlardan en az bin kişinin, Coronavirus'e yakalandığı sanılıyor.

Toplantıdan sonra evlerine dönen katılımcıların çoğunun yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasından sonra katılımcıların hepsi karantinaya alınmıştı.

Bu önlemin gecikmesiyle birlikte katılımcıların çoğunun virüsü başkalarına bulaştırması Fransız medyasında da tepkilerle karşılandı.

Fransız medyası yapılan bu toplantıda sağlık önlemlerinin alınmamasında devleti sorumlu olarak görüyor.

Katılımcıların arasında bulunan ve virüse kapılan Mulhouse şehri doktorlarından Patrick Vogt ise yaptığı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u virüsü Mulhouse şehrine getirmekle suçladı.

Doktor Vogt, “Bir bayan beni arayarak hasta olduğunu ve virüsün emarelerinin taşıdığını söyledi. Bayan bana Cumhurbaşkanı Macron ile tokalaştıktan sonraki gün, kendisi ve oğlunun hasta düştüğünü söyledi.” ifadelerini kullandı.

Bu kadının yapılan toplantıya katılmadığını söyleyen Vogt, Cumhurbaşkanın etrafındakilerin ona da virüsü bulaştırdığını ve onun da halka bulaştırdığını kaydetti.

18 Şubat günü toplantının yapıldığı yerin bir kaç yüz metre ilerisinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, katıldığı bir toplantıdan sonra hakla tokalaşarak selfie çektirmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler