Fransız ırkçı doktorların sözlerine Dünya Sağlık Örgütü’nden tepki

Fransız ırkçı doktorların sözlerine Dünya Sağlık Örgütü’nden tepki

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Coronavirüse karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların 'Afrika'da denenmesi gerektiğini' söyleyen 2 Fransız doktorun ifadelerini, 'ırkçı, utanç verici’ olarak nitelendirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Coronavirüse karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların 'Afrika'da denenmesi gerektiğini' söyleyen 2 Fransız doktorun ifadelerini, 'ırkçı, utanç verici, korkunç ve sömürge dönemi kalıntıları' şeklinde niteleyerek 'Afrika herhangi bir aşı için test alanı olamaz ve olmayacaktır.' dedi.

Bazı Fransız doktorların Covid-19 aşısının Afrika'da denenebileceğine yönelik açıklamalarını hatırlatan Ghebreyesus, "Doğrusunu söylemek gerekirse dehşete düştüm. Dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuzu söylediğim bir zamanda bu tür 'ırkçı söylemler' dayanışma karşıtlığıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ghebreyesus, "Eğer bir yerde test yapılması gerekiyorsa insanlara eşit muamele yapılması lazım. Sömürgeci zihniyetin kalıntılar artık durmak zorunda. DSÖ, bunun olmasına izin vermeyecek. 21. yüzyılda bilim adamlarından böylesine açıklamalar duymak utanç verici ve korkunç bir durum. Bu açıklamaları en güçlü şekilde kınıyoruz." İfadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler