Gaziantep'te 20 yıl önceki cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı

Gaziantep'te 20 yıl önceki cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı

Araban ilçesinde 20 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle öldürülen Gündüz Karademir cinayeti ile ilgili annesi ve 2 kardeşi tutuklanarak cezaevine konuldu.

İlçenin Yukarı Karavaiz Mahallesi'nde 20 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aile içerisinde tartışma çıkmış, tartışma sırasında Karademir, annesi Zeynep ve kardeşleri Hasan Karademir ile Cemile Balta tarafından öldürülmüştü.

20 yıl boyunca herkesin kayıp olarak bildiği Karademir'in öldürüldüğü ile ilgili yapılan bir ihbar üzerine jandarma çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki çalışma sonucu 21 Şubat Perşembe günü Araban Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, jandarma; Karademir ailesinin bahçesinde ve arazide kazı çalışmaları yaptı. Kazı çalışmalarında Karademir'e ait olduğu ileri sürülen kemikler bulundu.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna götürülen kemiklerin, Karademir'e ait olduğu tespit edildi.

Karademir'in öldürülmesiyle ilgili Gaziantep ve Adana'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar yapılırken, annesi Zeynep ve kardeşleri Hasan Karademir ile Cemile Balta'nın aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3'ü jandarmada, 2'si de savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan Karademir'in annesi ve kardeşleri, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer kardeşi İ.K. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler