Gaziantep'te 4 bin çift, danışman desteği ile boşanmaktan vazgeçti

Gaziantep'te 4 bin çift, danışman desteği ile boşanmaktan vazgeçti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Gaziantep Aile Destek Merkezi (GADEM)'ne ailesel problem nedeni ile boşanma sürecine giren 4 bin 856 çift başvurdu.

Toplumun temel taşı olan aile yapısını korumak ve var olan sıkıntılara kalıcı çözümler bulmak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gaziantep Aile Destek Merkezi (GADEM) kentte boşanma sürecine giren çiftlere verdiği danışmanlık hizmetinde yüzde 85 oranında başarıya ulaştı.

Merkezde, boşanma sürecine giren 4 bin 856 çift, aile danışmanlığı hizmeti alarak yüzde 85 oranında başarı grafiği yakalanırken çiftlerin aile müessesi korundu.

Merkezde yüz yüze görüşmelerle ücretsiz olarak verilen hizmet, randevu sistemiyle yürütülüyor.

Aile içi iletişim problemleri yaşayan ya da boşanma sürecine girmiş çiftler için aile danışmanlığı görevini de üstlenen GADEM'le, Aile Mahkemeleri'ne boşanma amacıyla müracaat eden çiftlere ulaşarak aile danışmanlığı hizmetine yönlendirme yapılıyor.

GADEM'de danışmanlık hizmeti aldığı için memnuniyetini dile getiren N.A isimli kadın, ailesi ve kendisi için çok faydalı bilgiler aldığını belirterek "Yaşadığım sıkıntıları adım adım ilerleyerek atlattım. Şu anda eşim de ailem de bendeki değişimin farkındalar ve bu durumdan gayet hoşnutlar. Büyükşehrin GADEM gibi bir birime sahip olması hizmet açısından çok önemli." dedi.

Boşanma aşamasında olduğunu ve danışmanlık hizmetinin ardından fikrinin değiştiğini anlatan N.D. ise, "Ciddi ailevi sorunlarımız mevcuttu. Ailemizde geleceğimizin ne olacağına dair tedirginlik vardı. Aldığımız danışmanlık hizmetinden çok memnun kaldık. Aile içi iletişimimiz güçlendi, birbirimizi anlamaya başladık. Çok şükür şimdilerde sıkıntılarımızı büyük ölçüde azalttık." diye konuştu.

İLKHA


Gaziantep'te 4 bin çift, danışman desteği ile boşanmaktan vazgeçti

Gaziantep'te 4 bin çift, danışman desteği ile boşanmaktan vazgeçti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.