Gaziantep’te eğitime hayırseverlerin desteği sürüyor

Gaziantep’te eğitime hayırseverlerin desteği sürüyor

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan ve hayırseverlerin destekleri ile büyümeye devam eden “100. Yılda 100 Hayırsever” kampanyasına bir yeni destek de yurt dışında yaşayan hayırsever Feridun Oral’dan geldi.

Memleketi Gaziantep’e olan vefasını eğitime sunduğu katkılar ile gösteren hayırsever Feridun Oral ve Gaziantep Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında video konferans üzerinden protokol imza töreni düzenlendi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, Gaziantep’in en büyük sermayesinin yetiştirdiği gönlü güzel insanlar olduğunu söyledi. 

Gaziantep’in yetiştirdiği insanlarının Gaziantep’in meselelerine çok duyarlı olduklarının altını çizen Gül, “Bizim şu an inşaatı devam eden ve son bir yıl içerisinde tamamlanan derslik sayımız 4 bin civarında ama buna rağmen 4 binin üzerinde yeni dersliğe ihtiyacımız var. Bunun için ‘100. Yılda 100 Hayırsever’  kampanyasını başlattık. Gaziantep savunmasının 100’üncü yılını hayırseverlerimizin destekleri ile yapacağımız 100 yeni okul ile taçlandırmak istiyoruz.” dedi. 

“Eğitim meselesi Gaziantep’in gündeminden kalkmalı”

Eğitim meselesinin Gaziantep’in gündeminden hızlı bir şekilde kaldırılması gerektiğini vurgulayan Gül, “Bu meseleyi ne kadar çabuk çözebilirsek şehir ve ülkemiz o kadar güçlü olur. Size ve çocuklarınıza özellikle teşekkür ediyorum. Buradan gidip memleketinizi unutmamanız, çocuklarınızın da sizin yanınızda yer alması gerçekten her türlü takdirin üzerinde.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de kampanyaya destek veren tüm hayırseverlere ve Avrupa’dan destek veren Feridun Oral’a teşekkür etti.

Hayırsever Feridun Oral da böyle bir projenin içerisinde olduğu için çok mutlu olduğunu ve projenin Gaziantep’te hayata geçirilmesinden de ayrıca gurur duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Şahinbey ilçesi İbn-i Sina Mahallesinde eğitime devam eden 24 derslikli Tepebaşı Anadolu Lisesi ve Çok Amaçlı Salonun nakdi bağış karşılığında hayırseverin isminin verilmesini içeren protokolün imzaları atıldı. 

Okulun isminin Feridun Oral Aykanat Anadolu Lisesi olarak anılacağı bildirildi. 


Gaziantep’te eğitime hayırseverlerin desteği sürüyor

Gaziantep’te eğitime hayırseverlerin desteği sürüyor

Gaziantep’te eğitime hayırseverlerin desteği sürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.