Gaziantep'te gıda denetim ekibine silahlı saldırı yapıldı

Gaziantep'te gıda denetim ekibine silahlı saldırı yapıldı

​Gaziantep'te, Tarım ve Orman Bakanlığının kamuoyu ile paylaştığı tağşiş listesinde ismi geçen süt ve süt ürünleri işletmesini, hileli üretim yaptığı gerekçesiyle denetleyen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim ekibi silahlı saldırıya uğradı.

Olay, Şehitkamil ilçesindeki bir özel süt ve süt ürünleri işletmesinde meydana geldi.

İddialara göre, Tarım ve Orman Bakanlığının kamuoyu ile paylaştığı tağşiş listesinde yer alan, hileli üretim yaptığı gerekçesiyle daha önce de defalarca uyarılan ve cezai işlem uygulanan işletmenin, hileli üretime devam etmesi üzerine denetim yapıldı.

Ürünlerden numune almak için söz konusu işletmeye giden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekiplerinden Abdülmelik Karagöz ve Hatice Tülin Çelebi ile işletme sahibi arasında sözlü tartışma başladı.

Daha sonra işletme sahibinin ofisine geçtiği, söz konusu işletmeden gerekli numuneleri alan gıda denetim ekiplerinin işletmeden çıktığı esnada işletme sahibi tarafından, silahlı saldırıya uğradığı belirtildi.

Gıda denetim ekiplerine art arda 14 el ateş açan işletme sahibinin mermilerinin bitmesi üzerine işletmeye girdiği ifade edildi.

Saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmazken gıda denetim ekipleri durumu polise haber vermesi üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

İşletmeye gelen polis ekipleri, yaptığı incelemenin ardından işletme sahibini gözaltına aldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenilirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri ise işletme sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olayı ve sonrasında yaşananları İLKHA'ya konuşan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Arif Akpınar, 15 Ocak Çarşamba günü İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekibinin silahlı saldırıya uğradığını söyledi.

Akpınar, "15 Ocak Çarşamba günü sabah saat 10.00 sularında bir süt ve süt ürünleri işletmemize gıda kontrol ekiplerimiz, kontrol ve denetim yapmak amacıyla ziyarete gitmişlerdir. Bu ziyaret esnasında işletmemiz denetlenmiştir. Eksikleri hakkında bilgiler verilmiştir. Aynı zamanda işletmeden numune alınmak istenmiştir. Bu numunelerimiz yine halkımızın sağlığı ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla laboratuara götürüp analiz ettiğimiz rutin numunelerimizdir. Ancak bu işletmemiz, Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesinde ismi yer alan bir işletmemizdir. Aynı hatayı devam ettirdiğini tespit ettiğimiz bir işletmemizdir. Kendisi arkadaşlarımızın numune alacağını anlayınca sözlü şiddete başvurmuştur. Arkadaşlarımız da sözlü şiddet kapsamında herhangi bir tepki vermeden işlemlerini yapmaya çalışmışlardır. Ancak işletmeci şiddetin dozunu artırarak silah çekmiştir. Arkadaşlarımıza çapraz bir şekilde yaklaşık 14 el ateş etmiştir. Allah'a çok şükür bu şiddet sonrasında arkadaşlarımız yaralanmamıştır. Ancak kurumumuza ve arkadaşlarımıza yapılan ciddi bir saldırıydı. Arkadaşlarımızı Allah korudu." dedi.

Gıda denetim ekipleri olarak denetimlerde sürekli sözlü şiddete maruz kaldıklarını belirten Akpınar, Ancak bunlar hiçbir şekle bizi yıldırmayacaktır, biz görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Her zaman doğru ve dürüst çalışan esnafımızın yanındayız. Tüketicilerimizde bizim bu denetimlerimizden rahat olsunlar, güven duysunlar. Ancak yanlış yapanlar bu tarz eylemlerle kendilerini kurtaramayacaklarını bilsinler. Biz görevimizin başındayız. Ama bu tarz saldırıların ve şiddetin de engellenmesi açısından ilgili ve yetkili kurumlarında yanımızda olduğunu bilmek istiyoruz. Bu konuda da başta Valimiz olmak üzere ve emniyet güçlerimizden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Akpınar, olayın takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Gaziantep Şube Başkanı Rıfat Yaşar ise, halk sağlığının korunması ve vatandaşların daha güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak için mesleklerinin gereğini yerine getiren gıda denetim ekiplerinin böylesi bir saldırıya maruz kalmalarının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bu saldırıların ilk olmadığı gibi son da olmayacağını vurgulayan Yaşar, "Bu önemli bir konu, kesinlikle üzerinde durulmasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için yetkililerin de her türlü tedbiri almalarını özellikle talep ediyoruz. Çünkü halk sağlığı çok önemlidir. Halk sağlığı ancak bu tür çalışmalarla sağlanabilir. Birçok olumsuz olayın meydana gelmemesi ve sağlıkla ilgili problemlerin yaşanmaması bu tür çalışmalarla önlenebilmektedir. Bundan dolayı arkadaşlarımızın yaptığı görev çok önemlidir. Biz bir daha bu tür olaylar yaşanmaması için yetkililerden kesinlikle en üst seviyede tedbir almalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

Silahlı saldırıya uğrayanlardan Abdülmelik Karagöz de "15 Ocak Çarşamba günü sabah gıda ve kontrol denetim için süt ve süt ürünleri üretimi yapan bu işletmemize gittik. 14 Ocak 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş yapan firmalarınızın isimleri yayınlanmıştı. Bizler de bunun üzerine firmalarımızdan tekrar numune almak ve denetim yapmak istemiştik. Aynı şekilde bu firmalardan bir tanesine gittiğimizde numune almak istemiştik. Numune aldıktan sonra kapıdan çıktığımızda ismimi zikrederek silahla bana ateş etti. Maalesef böyle bir olayla karşılaştık. Bunun akabinde savcılığa suç duyurusunda ve Valimize bilgi verdik." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Tarım, Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Gaziantep Şubesi tarafından söz konusu olaya tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında, bu olayın denetim ve kontrol görevi yapan gıda denetim ekiplerinin ilk defa maruz kaldıkları bir olay olmadığına dikkat çekilerek, bu konuda yetkililerden acilen tedbir alınması çağrısında bulunuldu.

İLKHA


Gaziantep'te gıda denetim ekibine silahlı saldırı yapıldı

Gaziantep'te gıda denetim ekibine silahlı saldırı yapıldı

Gaziantep'te gıda denetim ekibine silahlı saldırı yapıldı

Gaziantep'te gıda denetim ekibine silahlı saldırı yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.