Gaziantep’te Hizb-ut Tahrir'e yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te Hizb-ut Tahrir'e yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı

Gaziantep’te Hizb-ut Tahrir'e yönelik düzenlenen operasyonda, "Hilafet" kapak konulu Köklü Değişim Dergisi dağıttıkları gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı.

Hizb-ut Tahrir'e yönelik İstanbul, Bursa, Ankara ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonların ardından, bu sabah Gaziantep’te de 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Hilafet'in kaldırılmasının Hicri 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Köklü Değişim Dergisi'nin "Hilafet'i Kurun" isimli mart sayısını dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

Gözaltına alınan 7 kişinin Z.A, S.A, C.A, E.E, E.M, İ.H.D. ve R.K. olduğu öğrenildi.

Köklü Değişim Medya tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları ziyaretlerde Hilafet’i gündeme getirdikleri gerekçesiyle 7 kişinin bu sabah evlerine yapılan operasyon ile gözaltına alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta salı günü aynı sebeple Şanlıurfa’da yazar, eğitmen ve esnaflardan oluşan 11 kişinin de gözaltına alındığı ve günler süren gözaltı sonrası dün serbest bırakıldıkları hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılması istendi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.