Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Meteoroloji 6’ıncı Bölge Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinde Gaziantep çevrelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği uyarısında bulunurken olası kar yağışı öncesi belediyeler tarafından alınan hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye genelinde kış mevsimi soğuk yüzünü göstererek etkisini artırdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çetin geçmesi düşünülen kış mevsiminin ilk dönemi kurak geçti.

Kış mevsiminin ortasına gelinmesine rağmen yeterli yağış alamayan Gaziantep ve çevre illerde meyve ağaçlarının erken açma tehlikesi baş göstermişti. Yeterli yağışların düşmemesi nedeniyle ekili hububat alanlarında da büyük tehlike oluşmuştu.

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kuraklığın etkisinin hissedildiği Gaziantep’te geçtiğimiz hafta itibariyle belli aralıklarla yağmur etkili oldu.

Beklenen mevsimsel yağışların düşmemesi nedeniyle hububat ekili arazilerde ekinlerin çürüme riski taşımaya başladığı Gaziantep’te aylar sonra yağmurun yağması sevince neden oldu.

Dün akşam saatlerine etkili olan yağmurun yerini bu akşamdan itibaren kar yağışına bırakması tahmin ediliyor.

Meteorolojinin hava durumu değerlendirmelerine göre, bugün akşam saatlerinden sonra Gaziantep çevrelerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği belirtildi.

Kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkisini kaybedeceği tahmin edildiği bildirilirken kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Gaziantep Valiliği de sosyal medya hesabı üzerinden Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli ve yoğun kar yapışı paylaşımı ile ilgili olarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan, kentetteki belediyelerde, olası kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için “Karla Mücadele Ekibi” oluşturdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı “Karla Mücadele Ekibi” kentin muhtelif bölgelerinde 24 saat hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, oluşturulan ekiplerin ana cadde ve yolların yanı sıra kaza riski görülen eğilimli bölgelerde, merkeze uzak kırsal mahallelerde yolları kardan temizleyeceği ve tuzlama çalışması yürüteceği belirtildi.

345 kişilik ekibin, 25 tuzlama robotu, 15 greyder, 12 loder, 30 beko loder ve 20 kamyonetle görevinin başında olacağı ve şehir merkezinde buzlanmaya karşı kullanılmak üzere 6 bin ton tuzun da hazır tutulduğunu bildirildi.

Öte yandan, Şahinbey Belediyesi de olası kar yağışına ve buzlanmalara karşı hazırlıklarını tamamladı.

Çalışmaların 137 kişilik ekip ve 59 araçla 24 saat esasına göre gerçekleştirileceğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gerekli planlamaları yaptıklarını ve bu kışı hiçbir olumsuzluk yaşamadan atlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Tahmazoğlu, vatandaşların herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmaması için 13 bıçaklı kar küreme, 20 damperli kamyon, bir solisyon, 6 greyder, 7 loder, 3 beko loder, bir mini beko loder, 8 kontrol aracı,  137 personel ve stokta bulunan 600 ton tuz ile tüm ana arterlerde kar ve buzlanmaya karşı anında müdahale edebileceklerini ifade etti.

Tuzlama, yol açma ve temizleme araçları ile anında müdahale edebilecek kapasiteye sahip olduklarını belirten Tahmazoğlu, başta şehrin ana arterlerinde temizleme çalışmaları ile şehir içi trafiğin sorunsuz bir şekilde akışını sürdürmelerini sağlayabileceklerini belirtti.

Tahmazoğlu, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldığımız raporları titizlikle takip ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz gerçekleşecek kar yağışına karşı hazırlıklı olarak bekliyor.” dedi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek yoğun kar yağışı ve buzlanmalara karşı Şahinbey Belediyesi karla mücadele ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışacağını belirten Tahmazoğlu, “Ekiplerimiz bu süreçte hazır halde ve tam donanımlı olarak bekletilecek. Özellikle ana arterler başta olmak üzere rampalar ve caddelerde meydana gelebilecek buzlanma olaylarına karşı ekiplerimiz sık aralıklarla gerekli kontrolleri yapacaklar ve tüm ana arterlerin yoğun kar yağışında trafiğe açık tutulması için çalışılacaklar.” ifadelerini kullandı.


Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Gaziantep’te kar yağışı öncesi tedbirler alındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler