Gaziantep'te trafik denetimlerinde 90 araç trafikten men edildi

Gaziantep'te trafik denetimlerinde 90 araç trafikten men edildi

​Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik uygulamalarında 801 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verilirken, 90 araç trafikten men edildi.

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri kapsamında binlerce araç denetlenirken, trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle de yüzlerce sürücüye para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere cezai işlem uygulandığı, 90 aracın da trafikten men edildiği bildirildi.

3 bin 726 aracın denetlendiği trafik uygulamalarında, 252 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 5 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, bir sürücüye drift yaparak araç kullanmaktan, 5 sürücüye ve araç plakasına hatalı şerit değiştirmekten, 7 sürücüye ve araç plakasına konvoy oluşturmaktan ve sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, 4 sürücüye mevzuata aykırı ışık donanımı ve bir sürücüye de çakar lamba takarak araç kullanmaktan, 14 sürücüye ve araç plakasına kış lastiği takmamaktan, 13 sürücüye ve araç plakasına yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 489 sürücüye ve araç plakasına diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplamda 801 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

90 aracın trafikten men edildiği trafik uygulamalarında 5 sürücünün de belgesine el konulurken, 10 yayaya da trafik ışıklarına uymadığı gerekçesiyle para cezası verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.