Gaziantep’te “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” temalı fidan dikme kampanyası başlatıldı

Gaziantep’te “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” temalı fidan dikme kampanyası başlatıldı

Daha yeşil bir Gaziantep için şehrin ağaçlandırılmasına ilişkin Gaziantep Kent Konseyi’ne bağlı Tarım, Gıda ve Hayvancılık Grubu ile Çevre Çalışma Grubu’nun ortak hazırladığı “Yeşil Antep Projesi”nin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı.

Proje sunumunda, dünyada ve Türkiye’de orman alanlarının hangi bölgelerde azaldığı hakkında bilgi verildi. İnsan hayatında ciddi bir öneme sahip olan yeşil alanların günümüzde ekonomik kaygılar, artan nüfus ve gelişen teknoloji nedeniyle ciddi oranda azaldığına dikkat çekildi.

27 milyon fidan kampanyası ile farkındalık oluşturmanın amaçlandığı proje ile küresel ısınmanın da meydana getirdiği iklim değişikliğinin önüne geçilmesi yönünde çok güçlü adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, sadece kamu kurumlarının iş birliğiyle istenilen düzeyde şehri yeşil alanlara kavuşturamayacaklarını söyledi.

Gül, “Kamu sonuç itibariyle her alanda ağaçlandırma yapıyor. Ağaçlandırma yaparken bütün şehirleri önemsiyor. Ancak sadece kamuya ağaçlandırma sorumluluğunu verirsek bu kenti istediğimiz yeşilliğe kavuşturamayız. Çünkü bizim yaklaşık 50 bin yeni doğan çocuğumuz var. Her birinin de 10 adet fidan ihtiyacının olduğunu eğer varsayarsak karşımıza 500 bin gibi bir rakam çıkıyor. Bunun yanı sıra göç ile gelenler var. Bunları da hesapladığımızda ortaya ciddi bir bilanço çıkıyor. Ağaçlandırma, yeşil alanların artırılması sadece kamu birimlerinin çözebileceği bir mesele değildir ve olayı sadece buradan çözüme kavuşturmaya çalışırsak hedeflediğimiz başarıya ulaşmamız zor bir hal alır.” dedi.

“Koruyucu önleyici tedbirler almalıyız”

Ağaçlandırma ve yeşil alanların artırılması konusunda herkese önemli görevler düştüğünü belirten Gül, “Burada bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Yeşil ihtiyacını ortadan kaldırmamız için farklı bir yol izlemeliyiz. Biz, başımıza gelen olumsuz durumlarda önlemler alma anlayışına sahibiz ve bunu değiştirerek daha koruyucu önleyici tedbirler almalıyız. Huzurlu bir şehir için 7’den 70’e herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Bu şehirde yaşayan herkesin ağaçlandırmayla ilgili bir derdinin olması gerekiyor. Bu mevcut durumu kendi için de sorun olarak gören insanlar olursak bizim bugün burada hedeflediğimiz rakamların gerçekleşmesi mümkün olacaktır.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Antarktika’da buzulların ciddi oranda eridiğini ve küresel ısınmanın her geçen gün daha ciddi boyutlara ulaştığına bizatihi şahit olduğunu belirterek, kentteki ağaçlandırma çalışmalarının gelecek için hayati önem taşıdığını söyledi.

“Yeni nesile temiz bir gelecek bırakmalıyız”

Şahin, “Biz de ülkemizi ve şehrimizi korumak zorundayız. Bunu karbondioksit salınımını azaltmalı ve ağaçlandırmayı arttırarak yapmamız gerekiyor. Yarın torunlarımız buralara oturduğunda bizler gibi dedelerimizle onur duyarak konuşuyorsak onlarda bizi böyle anması için çalışmalı, onlara temiz bir gelecek vermeliyiz. Bu yüzden dünya, ‘ekonomik kalkınmayla insani ve çevresel kalkınma’ diyor ve ekonomik kalkınmanın tek başına insanı memnun etmediği görülüyor.” ifadelerini kullandı.

Programın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi ve katılımcılara fidan dağıtımı yapıldı.

İLKHA


Gaziantep’te “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” temalı fidan dikme kampanyası başlatıldı

Gaziantep’te “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” temalı fidan dikme kampanyası başlatıldı

Gaziantep’te “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” temalı fidan dikme kampanyası başlatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.