Gaziantep'teki denetimlerde kural ihlali yapan sürücülere para cezası verildi

Gaziantep'teki denetimlerde kural ihlali yapan sürücülere para cezası verildi

Şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında, rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimler kapsamında, bin 91 sürücüye ceza kesildi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kentte gerçekleştirilen trafik uygulamalarında 5 bin 48 aracın denetlendiği, bin 91 araç sürücüsüne trafik kurallarını ihlal ettikleri için para cezası verildi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Uygulamalarda; 392 sürücüye hatalı park etmekten, 293 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 19 araç plakasına kırmızı ışık ihlalinden, 14 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 6 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 7 sürücüye dış ışık donanımı bozuk veya aykırı araç kullanmaktan, 7 sürücüye yükünü yola dökecek şekilde yüklemekten, 4 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, bir sürücüye abartı egzoz kullanmaktan, 343 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere bin 91 sürücü ve araç plakasına cezai işlem uygulandı." denildi.

Açıklamanın devamında, "Uygulamalarda 139 araç trafikten men edildi ve 12 sürücünün de belgesine el konuldu." bilgisi paylaşıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler