Gaziantep Valisi Gül, YKS'ye girecek öğrencilerle görüştü

Gaziantep Valisi Gül, YKS'ye girecek öğrencilerle görüştü

​Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan gençlerle telekonferans yoluyla görüşen Vali Gül, "Salgın sürecinde sınavı kazanmak çok önemli ama daha önemlisi kendimizi ve ailemizi muhafaza etmektir" diyerek öğrencilere sınavda başarılar diledi

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle üniversite hazırlık sürecinde aldıkları eğitime evlerinden devam etmek zorunda kalan öğrencilerin heyecanına ortak olmak amacıyla Vali Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, telekonferans aracılığıyla öğrencilerle buluştu.

Öğrencilere hitap eden Gül, gençlerin Covid-19 salgını nedeniyle engellenen eğitimlerinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesinde internet üzerinden verilerek tamamlatılmaya çalışıldığını söyledi.

Gül, "Burada şehrin eğitim şehri olabilmesi için diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de iddialı olabilmesi için sizlere imkân sağlanması gerekiyor. Türkiye'de çok az yerde olan hatta bu kadar büyük ölçekte hiçbir yerde olmayan bu organizasyon, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde GASMEK'te bulunan arkadaşlarımız sizlere sundu. Pandemi sürecinde bir anlamda olduğunda daha önce yapılan hazırlıklar bunun altyapısını oluşturdu. 'Derslere gidemedik, geri kaldık' dememeniz için çalışılıyor. Şundan emin olun ki başka şehirde olan öğrenciler sizlerden daha geridedir." dedi.

Salgınla mücadelede herkesin el ele vererek daha iyi duruma gelebileceğini ifade eden Gül, "Salgın sürecinde sınavı kazanmak çok önemli ama daha önemlisi kendimizi ve ailemizi muhafaza etmektir. Bunun için de daha disiplinli hayatımızın olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Salgın tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Gül, "Temizliğe, sosyal mesafeye, kapalı yerlere girmemeye dikkat etmemiz gerekiyor. Maskeli yaşama devam edeceğiz. Hem kendiniz hem de aileniz için gençlerimize çok büyük iş düşüyor. Siz, topluma yön verecek kabiliyetteki ve yetenekteki kişilersiniz. Bu açılardan sizlere ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Vali Gül'ün ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de gençlere hitap etti.


Gaziantep Valisi Gül, YKS'ye girecek öğrencilerle görüştü

Gaziantep Valisi Gül, YKS'ye girecek öğrencilerle görüştü

Gaziantep Valisi Gül, YKS'ye girecek öğrencilerle görüştü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler