Gaziantep'te atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

Gaziantep'te atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi "Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında çevreye duyarlı olan okulları ödüllendirdi.

Şahinbey Belediyesi gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için "Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında geri dönüşüm ve atık pil toplama yarışmalarında dereceye giren okul ve öğrencilere düzenlediği törenle hediye verdi.

Şahinbey Belediyesi ayrıca “Bankam Atık Projesi”nde geri dönüşüm malzemesi toplayan ve altın kazanan vatandaşlara da altın hediye etti.

Tüm okullara toplamda 20 ton temizlik malzemesi desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi geri dönüşüm projesiyle farklı kategorilerde dereceye giren toplamda 18 okulla ihtiyaçlarına göre çeşitli destekler sağladı.

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çevre temizliği konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Tahmazoğlu, “İçinde yaşadığımız dünyamızın korunması adına çevre temizliği ve geri dönüşüm çalışmaları çok büyük önem arz ediyor. Bu konuyla alakalı projeler yaptık. Okullarımızda bu konuda bizlere önemli destekler sağladı. Bu anlamda okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Şahinbey’de günlük 900 ton civarında çıkan çöpümüz var. Bunun büyük bir kısmı geri dönüşüm olarak kullanılabilir.” dedi.

Geri dönüşüm konusunda en büyük destekçilerinin okullar olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Bu konuda da bir çalışma yaptık. Okullara zaten temizlik malzemesi lazım. Biz de okulların topladığı atıkların yüzde 5’i kadar okullarımıza temizlik malzemesi verelim dedik ve bunu bir yarışmaya çevirdik. Anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve lise öğrencileri şeklinde kategorilere ayırdık. Ancak en duyarlı kategori anaokulu öğrencileri oldu. Beşyüzevler Anaokulunun280 öğrencisi var. Bu öğrencilerimiz kişi başına 87 kilo toplamda da 24 bin 458 kilo geri dönüşüm malzemesi toplayarak tüm kategorilerde birinci oldu.Kendilerini kutluyorum. Projemize desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüze ve Çevre İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Daha temiz bir çevre daha yaşanılabilir Gaziantep ve Şahinbey ile yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, “Şahinbey’de sadece bu yıl için ki biliyorsunuz pandemi sürecinden dolayı çocuklarımız eğitimlerini evde aldılar. Buna rağmen öğrencilerimiz 432 ton geri dönüşüm atığı biriktirmiş. Bundan 2 yıl önce Cumhurbaşkanımızın eşi saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış oluğu ‘Sıfır Atık Projesi’ vardı. Bu proje Şahinbey’de çok iyi uygulandı. Şahinbey Belediyemiz atık toplayan ve dereceye giren okullarımıza önemli destekler sundu. Şahinbey Belediyesi okullarımıza 10 tonu sıvı sabun, 10 ton da yüzey temizleyici olmak üzere toplamda 20 ton temizlik malzemesi desteği sağladı. Bu destekler artarak devam ediyor. Projeye destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim.” diye konuştu.

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise, Şahinbey Belediyesi’nin geri dönüşüm anlamında önemli çalışmaları olduğunu belirterek, “Şahinbey Belediyesi yaptığı çalışmalarla alkışı fazlasıyla hak ediyor. Gaziantep’te 6 yıldır görev yapıyorum. Her konuda olduğu gibi Şahinbey Belediyemizin çevre konusundaki hassasiyetine ve duyarlılığına yakinen şahidim. Başta Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. 2017 yılının sonlarına doğru sayın Cumhurbaşkanımızın, saygıdeğer eşi Emine Erdoğan hanımefendilerinin himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ var. Bu çalışmaları Şahinbey Belediyesi daha önceden yapıyordu ve başlatılan proje ile de bu çalışmayı kurumsal hale getirdi. Şahinbey Belediyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bizler ile birlikte ‘Sıfır Atık Projesi’nde yaptığı çalışmalarla 2019 yılında Gaziantep’i ilk üç arasına getirdi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Çevre İl Müdürü Hasan Alan, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke,  Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve okul müdürleri katıldı.


​Atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

​Atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

​Atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullar ödüllendirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler